Trappers broadwater close gritty 1314

19 oktober 201308:31

Trappers laat langs Herentals

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond in eigen huis een 4-2 overwinning geboekt op Herentals. De winnende goal werd in de derde periode gescoord door jongeling Cas Staps.

Voor 1250 toeschouwers ontspon zich in Stappegoor een aantrekkelijke pot ijshockey die lange tijd spannend bleef. Trappers opende weliswaar via Mickey Bastings de score na tien minuten spelen, maar aan het einde van de eerste periode keek de thuisclub toch tegen een achterstand aan. In twee minuten tijd kwamen Evan Mosey en Joep Vercammen tot scoren.

Een reeks powerplays in de tweede periode bood Herentals de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden, maar de gelijkmaker viel tegen het einde van de periode aan de andere kant. Tijdens een korte powerplay was het Ivy van den Heuvel die de stand weer in evenwicht bracht.

Met een prima schot na een goede solo-actie zorgde Cas Staps vroeg in de derde periode voor de winnende treffer. De 18-jarige aanvaller heeft ruim een jaar in het buitenland achter de rug en was actief in het CTO in Eindhoven. De jeugdinternational keerde aan het begin van de huidige jaargang terug naar Tilburg. Met zeventien punten in zeventien wedstrijden was hij vorig jaar de nummer twee op de topscorerslijst van Eindhoven High Techs.

In Eindhoven maakte Staps vorig jaar ook zijn debuut in de Eredivisie, maar in die twee wedstrijden liet hij geen punten aantekenen. Dat betekent dat de winnende goal van de 18-jarige ook direct zijn eerste goal op het hoogste niveau in Nederland was. Peter van Biezen zorgde enkele minuten na het schot van Staps voor de definitieve beslissing in de wedstrijd.