Trappers vanboxmeer skate 1213 jpg

19 september 201219:49

Door Joep Meijsen

Trappers legt Van Boxmeer definitief vast

Tilburg Trappers heeft Hank van Boxmeer definitief vastgelegd. De 24-jarige Amerikaan was al geruime tijd op proef bij de Brabantse recordkampioen.

Dat meldt Brabants Dagblad. Van Boxmeer speelde onder meer mee in de oefenwedstrijden van Trappers in het Verenigd Koninkrijk en tijdens het door Tilburg gewonnen toernooi in eigen huis van afgelopen weekeinde. Daar liet hij onder meer zien te beschikken over fysiek en een gericht schot vanaf de blauwe lijn.

De in Orange, Californië geboren verdediger speelde de afgelopen vier jaar op lager universiteitsniveau in de Verenigde Staten. In 75 wedstrijden voor de universiteit SUNY-Oswego nam hij elf goals en 29 assists voor zijn rekening. Eerder speelde hij ook al op lager jeugdniveau in Canada.

Van Boxmeer is de zoon van NHL-veteraan John van Boxmeer, een Nederlandse Canadees die in de jaren zeventig en tachtig bijna zeshonderd wedstrijden speelde in de NHL. John van Boxmeer wordt geĂŻnterviewd in het boek Koud Vuur van Ed van Opzeeland en werkt al jaren als coach, de afgelopen zeven jaar in Zwitserland. Op dit moment is hij hoofdcoach van Lausanne dat uitkomt op het tweede niveau in het Alpenland, waar onder meer ex-NHL-goalie Cristobal Huet onder contract staat.

Na Don Nichols en Josh Prudden is Van Boxmeer de derde import in het team van de nieuwe coach Barry Smith. Over het lot van Alexey Loginov is nog geen duidelijkheid. De speler keerde na een vergeefse poging aan de slag te komen in zijn geboorteland terug bij Trappers, maar vooralsnog hebben club en speler nog geen overeenstemming bereikt.