Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Trappers maakt de kansen niet af

Trappers maakt de kansen niet af

Tilburg Trappers slaagde er ondanks een enorm overwicht in de wedstrijd niet in om de eerste ontmoeting in de best-of-five tegen Hamburg Crocodiles in winst om te zetten. In de extra tijd zorgde Josh Mitchell voor een domper op de feeststemming in een stampvol Stappegoor, 3-4.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Destil Trappers Tilburg - Crocodiles Hamburg

In het Grote Boek der Sportclichés staat het met hoofdletters op pagina 1: als je zelf de kansen niet afmaakt, valt de goal aan de andere kant. Dat is exact wat Tilburg in eigen huis gebeurde op vrijdagavond. De schotverhouding in de ontmoeting vertelt wat dat betreft het complete verhaal. Tilburg 72 schoten op doel, Hamburg 27. In de hele eerste periode kreeg doelman Ian Meierdres slechts één schot te verduren. In de slotperiode 'outshot' Trappers de tegenstander 21 tegen 4, maar alleen van die vier ging er een in.

Kai Kristian was met 69 saves de held van de dag voor Hamburg. De 26-jarige doelman speelde in het verleden al onder meer voor Dresden, Dortmund, Kassel en Landshut en is inmiddels dus in de havenstad aanbeland. Lang niet alle schoten die hij op zich af kreeg waren van hoog niveau, maar vooral in de slotperiode wist hij een paar dotten van kansen onschadelijk te maken.

Daarmee werd het eigenlijk onverwacht een spannende wedstrijd. In de eerste dertig minuten van de wedstrijd was het voornamelijk eenrichtingsverkeer naar het Hamburgse doel. Aanvalsgolf naar aanvalsgolf rolde door de Duitse defensie heen en van het zogenoemde supertrio van de tegenstander (Schubert, Mitchell, McGowan) was weinig zichtbaar. Trappers deed zichzelf tekort door slechts twee keer te scoren. Eigenlijk had de wedstrijd al in deze fase beslist kunnen worden. In de openingsperiode mikte Justin Larson op de powerplay raak kort na een vijf op drie en in de tweede doorgang stond Mitch Bruijsten op de juiste plek om een goede pass voorlangs van diezelfde Larson af te ronden. De ruim 2500 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten.

Wat ze voorgeschoteld kregen was echter geen walk-over, maar een fascinerende pot ijshockey die zich ontwikkelde tot een thriller van niveau. Een straf tegen Ivy van den Heuvel bood Crocodiles de kans om onder de Tilburgse druk uit te komen. Josh Mitchell legde de puck terug naar de blauwe lijn en Christoph Schubert mikte met een geplaatst schot raak. Het vormde de inleiding voor de sterkste fase van Hamburg in de wedstrijd, die uiteindelijk de gelijkmaker op zou leveren, een prima deflectie van Andre Gerartz richting de bovenhoek. Trappers liet zich echter niet de kaas van het brood eten. Nog geen minuut later nam Mitch Bruijsten het heft in eigen handen en schaatste door de Hamburgse defensie heen zodat Tilburg in ieder geval met een voorsprong de slotperiode in kon.

Trappers-Hamburg_Beneliga_Collier verdedigt_03-2017

Hamburg beschikt met Christoph Schubert over een heel bijzondere ijshockeyer voor de Oberliga. De 35-jarige verdediger speelde ruim driehonderd wedstrijden in de NHL, nog eens ruim driehonderd in de DEL, op twee Olympische Spelen en een groot aantal WK's. De afgelopen jaren was hij de captain van de Hamburg Freezers in de DEL, maar nu voor het eerst sinds de eeuwwisseling actief in de Oberliga. En actief is hij. De flegmatieke verdediger kreeg enorm veel ijstijd, sommige shifts duurden meer dan twee minuten en hij viel op door zijn handige passjes en slimme schoten. Regelmatig werd hij defensief afgetroefd door een speler van Tilburg, maar seconden later stond hij meestal weer op zijn plek.

De derde periode was amper begonnen toen Hamburg de zaak gelijk trok. Josh Mitchell wist van dichtbij te scoren en hoe veel Tilburg ook schoot op het doel, overtime moest de beslissing brengen. Ook hierin domineerde Tilburg en kreeg het de beste kansen. Een snel uitgevoerde counter, begonnen natuurlijk bij Schubert, zorgde er echter voor dat de relatief grote groep supporters uit Hamburg met feeststemming de bus in konden.

Zondag gaat de serie verder in Hamburg. De overwinning van Crocodiles in overtime was niet de enige verrassing op de openingsdag van de play-offs in de Oberliga Nord. Herne, dat soeverein de reguliere competitie regeerde, ging in eigen huis onderuit tegen Hannover Indians. Penaltyshots moesten daar de beslissing brengen. De twee andere wedstrijden werden wel door de thuisclub gewonnen. Essen was met 4-1 te sterk voor Icefighters Leipzig en Duisburg walste met 7-1 over Halle heen. Raphael Joly had drie goals en een assist.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum