Trappers vs Landshut 01

26 maart 201623:55

Door Joep Meijsen

Trappers moet terug naar Landshut

Tilburg Trappers bewees zichzelf zaterdagavond een slechte paasdienst door in eigen huis in overtime te verliezen van Landshut. Daardoor moet Tilburg op Tweede Paasdag wederom afreizen naar Beieren voor een nieuwe kans om de halve finales van de play-offs in de Oberliga te halen.

Een play-offserie tussen een Duitse en een Nederlandse ploeg in de Oberliga kan interessante neveneffecten hebben. Volgens een meegereisde journalist uit Landshut verdrievoudigde de prijs van het goedkoopste vliegticket bij een bekende prijsvechter uit de luchtvaartsector op het moment dat bekend werd dat Landshut tegen Tilburg Trappers moest uitkomen.

Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met tickettprijzen als Landshut er komende maandag in eigen huis 2-2 van zou maken in de play-offs tegen Trappers. Nu al was er een enorme groep supporters meegereisd met de Duitse traditionsverein en zij werden niet alleen beloond met de spannendste wedstrijd in de serie toe nu toe, maar zelfs met een overwinning. Daardoor duurt hun seizoen in ieder geval nog Ă©Ă©n thuiswedstrijd.

Het was een bekende naam uit de Duitse ijshockeygeschiedenis die de wedstrijd in overtime besliste. De 35-jarige Abstreiter speelde zelf ruim 350 wedstrijden in de DEL, is de jongere broer van veelvuldig Duits international Tobias Abstreiter en speelt bij het huidige Landshut, zijn geboorteplaats, samen met zijn 18-jarige neef Leon. Met bijna twaalf minuten gespeeld in de overtime, de Oberliga speelt maximaal twintig minuten extra, mikte Abstreiter raak na een goede pass van Max Hofbauer.

Ook een andere bekende ijshockeynaam zat Tilburg zaterdagavond dwars. De 25-jarige Maximilian Englbrecht is de zoon van de bekende Duitse goalie Bernhard Englbrecht en toonde zich in het doel bij Landshut, gecoacht door zijn vader, een plaag voor Trappers, dat gedurende de wedstrijd en de overtime voldoende kansen schiep om de play-off-serie te beslissen. Hoogtepunt was een schaatsactie van achteruit van Ryan Collier die de defensie passeerde en zijn wraparound maar nipt zag mislukken. Later in de wedstrijd had Mitch Bruijsten een soortgelijke kans.

De wedstrijd in een uitverkocht Stappegoor bleef twee periodes lang doelpuntloos. Trappers begon furieus aan de ontmoeting en drukte Landshut in de openingsfase met de rug tegen de muur. Tilburg wist dit overwicht echter niet om te zetten in doelpunten en gaandeweg de periode werd de wedstrijd gelijkwaardiger. Trappers had in de tweede periode nog zo'n fase, maar ook nu beloonde de ploeg zichzelf niet met een treffer.

Aan de andere kant van het ijs toonde Ian Meierdres zijn goede vorm aan met een aantal uitstekende reddingen. Vooral een situatie waarin hij liggend een rebound wist te stoppen was van bijzonderea klasse. Tegen die tijd was al duidelijk dat de wedstrijd deze keer niet makkelijk gewonnen kon worden door Tilburg.

Meierdres moest in de openingsfase van de derde periode capituleren. De captain van Landshut, Cody Thornton, schoot vanaf de blauwe lijn en zag zijn inzet in het net belanden. Thornton, een neef van San Jose Shark Joe Thornton en bezig aan zijn zesde seizoen in Beieren, is een van de spelers die met Landshut is afgedaald van de DEL2 naar de Oberliga. Het betrof een goal op de powerplay.

Tilburg moest dus op jacht naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk met nog minder dan vier minuten te spelen in de reguliere speeltijd. Trappers had met eerdere powerplays weinig goeds gedaan, maar een schot op het ijzerwerk creëerde een scrimmage voor het doel van Landshut en Ivy van den Heuvel zorgde voor de gelijkmaker.

In overtime wist Tilburg zich verschillende goede kansen te scheppen, maar moest uiteindelijk buigen voor de treffer van Abstreiter. Daardoor wacht er dus een nieuwe busrit naar Landshut.

Trappers vs Landshut 03
Trappers vs Landshut 02