Eaters vs trappers 231212

23 december 201221:57

Door Remco

Trappers na zege alleen aan kop

Dankzij een 2-4 overwinning in Geleen, gaat Tilburg Trappers als enige koploper richting de Kerstdagen. Komende vrijdag wacht de absolute kraker tegen Hijs Den Haag.

Het was de derde ontmoeting tussen beide teams dit seizoen. Ook de eerste twee edities leverden een overwinning op voor de Brabanders. In Tilburg won Trappers met 9-1 en bij de vorige wedstrijd in Glanerbrook eindigde de strijd in een 0-4 overwinning.

Geleen kwam uitstekend uit de startblokken. De eerste kans voor de Limburgers na negentig seconden bracht Eaters al een voorsprong. Mitch Bruijsten scoorde zijn achttiende treffer van het seizoen. Bruijsten werd deze week nog als enige Eater opgenomen in de voorselectie van Oranje voor het Olympisch kwalificatietoernooi. Na een kwartier spelen kwam Tilburg langszij. Een andere international, Ivy van den Heuvel, profiteerde dankbaar van het voorbereidende werk van Dale Weise: 1-1.

De tweede periode begon slecht voor Geleen. De thuisploeg kreeg twee straffen achter elkaar en bij de tweede powerplay wist Don Nichols de 1-2 te scoren voor Tilburg. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Dertig seconden na de goal van Nichols, mocht Diederick Hagemeijer richting de strafbank. In de daaropvolgende powerplay wist David Burgess beide partijen weer op gelijke hoogte te zetten.

In de slotminuut greep Tilburg opnieuw de voorsprong. Tim Coffman scoorde de 2-3 ook met een man meer op het ijs. Uiteindelijk bleek de treffer van Coffman de game-winning goal. In de derde periode zorgde Bjorn Willemse nog voor een grotere marge door de vierde Tilburgse goal te maken. Op dat moment zat Dale Weise al in de kleedkamer. De NHL-speler werd door Sven Bergman van het ijs gestuurd met een game misconduct wegens commentaar op de leiding. Het was voor Weise zijn eerste game misconduct van het seizoen, dus er is geen sprake van een schorsing.

Tilburg gaat nu aan de leiding in de Eredivisie met 51 punten. Den Haag volgt op drie punten afstand. Eaters blijft op de vierde plek met 31 punten. De Limburgers hebben een voorsprong van dertien punten op Eindhoven Kemphanen. Aanstaande vrijdag staat voor Tilburg de topper tegen Den Haag op het programma. Voor Geleen is de Kerstvakantie aangebroken. De regerend landskampioen komt pas op 2 januari weer in actie. Dan neemt Geleen het in Heerenveen op tegen de Friesland Flyers.