Trappers Oberliga winst halve finale 2017

17 april 201719:07

Trappers naar finale Oberliga

Tilburg Trappers gaat voor de tweede maal naar de finale van de Oberliga. In de halve finale was Trappers te sterk voor Moskitos Essen. De vierde wedstrijd ging met 6-4 naar Tilburg met een hattrick voor Mitch Bruijsten.

Trappers begon zeer sterk aan het beslissende duel met Essen. Na zes minuten scoorde Mitch Bruijsten de dikverdiende openingstreffer. Lang kon Tilburg niet genieten van de voorsprong. Tegen de verhouding in wist Essen via de gevaarlijke Velecky de eerste kans direct te benutten: 1-1. Goalie Martijn Oosterwijk had tot die tijd nog weinig hoeven te doen.

In de tweede periode zaten de toeschouwers in het uitverkochte Stappegoor nog verder op het puntje van de stoel. De bezoekers kwamen binnen twee minuten op voorsprong via Robin Slanina. De Duitsers profiteerden van slordig uitverdedigen van Jordy van Oorschot. Trappers draaide binnen tien minuten de achterstand om in een nieuwe voorsprong. Goede schoten van Justin Larson en Diederick Hagemeijer waren teveel voor de sterke goalie Staudt. Vlak voor de tweede pauze kwam Essen voor de tweede keer langszij zodat het moest gebeuren in de laatste periode.

Ivy van de Heuvel zorgde na 44 minuten voor de 4-3. Coach Frank Gentges en zijn ploeg protesteerden nog bij de referee want zij vroegen om een straf voor van de Heuvel vlak voordat de aanvaller scoorde. Het protest had echter geen schijn van kans bij referee Sven Fischer.

Mitch Bruijsten leek de beslissing te brengen in de 57e minuut met zijn tweede goal van de middag. Essen wisselde de goalie voor een extra veldspeler en die strategie werkte met wat hulp van Oosterwijk. De Tilburgse goalie speelde een prima wedstrijd maar ging in de fout bij een schot van Slanina. Toch had deze goal verder geen gevolgen. Mitch Bruijsten voltooide zijn hattrick door vanuit het eigen vak de puck in het lege doel van Essen te schieten.

Trappers mag nu komende vrijdag beginnen aan de finale. Tegenstander is Bad Tölz of Sonthofen. Wanneer Bad Tölz wint, dan hebben zij het thuisvoordeel. Tilburg krijgt het thuisvoordeel bij winst van Sonthofen.

Bij goed nieuws hoort soms ook slecht nieuws. Nu Trappers zich gekwalificeerd heeft voor de finale, zullen de spelers van Tilburg net als vorig jaar niet beschikbaar zijn voor Oranje tijdens het WK in Belfast.