Trappers nieuw logo

5 april 201708:20

Door Joep Meijsen

Trappers nadert de halve finales

Tilburg Trappers heeft dinsdagavond een belangrijke stap gezet richting de halve finales van het kampioenschap in de Oberliga. Het team van Bohuslav Subr won met 2-4 in Selb en pakt daarmee een 2-1 voorsprong in de best-of-five. Twee teams plaatsten zich overigens gisteren al voor die halve finales. Essen won zijn serie tegen Peiting met 3-0, terwijl de Tölzer Löwen met dezelfde cijfers Hannover Indians uitschakelde.

Duisburg wist in eigen huis uitschakeling te voorkomen. Daarbij kroop de ploeg door het oog van de naald. Tegen Sonthofen Bulls keken de Vossen dankzij drie goals in de slotperiode van de tegenstander in de slotminuut aan tegen een 4-3 achterstand. Het was echter international Raphael Joly die veertig seconden voor tijd in een dubbele powerplay voor de gelijkmaker zorgde, waarbij Lars Grözinger in overtime via wederom een powerplaygoal de winst alsnog voor opluchting zorgde bij de 1800 toeschouwers. Duisburg staat nog wel 2-1 achter in de serie.

Bij Trappers waren Mitch Bruijsten en Justin Larson de grote mannen dinsdagavond. De in Nijmegen geboren international en de 27-jarige Canadees waren betrokken bij alle vier de Tilburgse treffers in de met bijna 2400 toeschouwers gevulde ijshal in Selb. Beide spelers namen twee goals voor hun rekening. Selb kwam weliswaar na ruim vijf minuten spelen op voorsprong, maar nadat Larson voor de gelijkmaker had gezorgd kwam de tegenstander alleen nog halverwege de slotperiode tot op Ă©Ă©n doelpunt. Een goal in het lege net van Bruijsten besliste de ontmoeting echter definitief. Landon Gare scoorde beide goals voor Selb.

Donderdagavond is het vierde duel in de serie tussen Tilburg en Selb. Trappers heeft genoeg aan een overwinning om zich te plaatsen voor de halve finales. Een dag later moet Duisburg voor de tweede keer proberen om uitschakeling te voorkomen.

Door de uit-overwinning kan Trappers later deze week in eigen huis al de plek in de halve finales veiligstellen.