WK2013 Ned Est Save Oosterwijk

24 mei 201707:53

Door Joep Meijsen

Trappers neemt afscheid van Oosterwijk

Doelman Martijn Oosterwijk moet op zoek naar een andere club. Tilburg kiest voor Ruud Leewesteijn als tweede goalie in de Oberliga-selectie.

Dat meldt Brabants Dagblad vanmorgen. De 26-jarige geboren Groninger speelde twee seizoenen in Tilburg. Hij stapte vanuit Heerenveen over naar de Brabantse recordkampioen toen deze ploeg vanuit Nederland de gang naar de Oberliga maakte.

Bij Tilburg gaf coach Bo Subr in de play-offs over het algemeen de voorkeur aan Ian Meierdres, al speelde Oosterwijk dit jaar wel drie wedstrijden in de post-season. Tijdens het reguliere seizoen keepten de twee internationals over het algemeen om de beurt.

In 2012/13 werd Oosterwijk tijdens het WK uitgeroepen tot beste doelman. Als speler van Tilburg miste hij de laatste twee wereldkampioenschappen. Hij kwam voor het laatst uit voor Oranje tijdens de Olympische kwalificatie twee jaar geleden. In 2013-14 won hij de Gobel-De Bruyn Trofee als de beste doelman in de Nederlandse competitie.


TILBURG - Tilburg Trappers heeft het contract van Martijn Oosterwijk niet verlengd. De Tilburgse ijshockeyclub kiest komend seizoen voor Ruud Leeuwesteijn.

De redactie 24-05-17, 07:00
0 Reacties
Martijn Oosterwijk maakte in het seizoen 2015-2016 zijn debuut voor Trappers in de Oberliga. Tijdens de play-offs gaf coach Bo Subr zijn voorkeur aan Meierdres en keepte Oosterwijk slechts 1 wedstrijd. Na in totaal 39 wedstrijden gespeeld te hebben in de Oberliga komt er nu een einde aan het avontuur van de 26 jarige Groninger.

Daarmee krijgt de 20 jarige Leeuwesteijn de kans waar hij lang op heeft moeten wachten. Twee seizoenen lang heeft hij als derde goalie veelal de wedstrijden vanaf de tribune bekeken. In totaal speelde hij 9 wedstrijden in de Oberliga.