Flyers vs trappers 090313

9 maart 201323:46

Door Remco

Trappers op drempel van de finale

Tilburg Trappers heeft een 2-0 voorsprong genomen in de halve finale tegen Friesland Flyers. Ditmaal waren penalty shots nodig na een 2-2 eindstand na overtime. Tim Coffman werd de held van de avond door als enige in de shootout te scoren.

Spannender dan de serie tussen Friesland en Tilburg kan het niet worden. In Stappegoor won Tilburg gisteren in overtime. In Thialf was de ontknoping op zaterdagavond zowaar nog spectaculairder. Friesland leek anderhalve minuut voor tijd op weg naar de winst door een late treffer. Toch wist Tilburg in de slotseconden alsnog een overtime af te dwingen.

Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe voor de 1700 aanwezige toeschouwers in Heerenveen. In de eerste periode moest Friesland flink aan de bak door drie straffen tegen de ploeg van Chris Eimers. Flyers overleefde de Tilburgse powerplays wel, maar twee seconden na het verstrijken van de laatste powerplay lag de puck alsnog in het doel. Josh Prudden opende in de zeventiende minuut de score op aangeven van Tim Coffman en Casey Fazekas. Flyers kreeg in het eerste bedrijf de grootste kans via Trevor Hunt. De Canadees leek te profiteren van een foute pass van Bjorn Willemse, maar kon het buitenkansje niet verzilveren.

In de tweede periode trok Flyers na twaalf minuten spelen de stand gelijk. Na een goed uitgevoerde tegenaanval stond goudhaantje Kevin Bruijsten alweer op de goede plek. Bruijsten scoorde daarmee voor de vierde keer in twee dagen.

De 1-1 bleef lang op het scorebord staan. De derde periode was ongetwijfeld voor Friesland. De thuisploeg kreeg maar liefst drie powerplays. De derde straf tegen Rody Jacobs werd Trappers fataal. Michael Nason scoorde de bevrijdende 2-1 met nog 91 seconden op de klok. Ondanks de late goal, wist Flyers de overwinning niet over de streep te trekken. Vlak na de goal van Nason, mocht Jeffrey Martens naar de strafbank wegens tripping. Met nog dertien seconden gaan, sloeg Tilburg toe. Ivy van den Heuvel, gisteren nog matchwinnaar in overtime, was weer belangrijk. Zijn schot verdween achter Martijn Oosterwijk. De referees Martin de Wilde en Debby Hengst schakelden de video judge in om te beoordelen of de goal terecht was. Na lang beraad, bleef de goal staan en waren beide ploegen veroordeeld tot een nieuwe overtime.

Zowel Friesland als Tilburg kregen in de verlenging een paar kleine kansjes, maar de zenuwslopende shootout bleek nodig om een winnaar aan te wijzen. Voor Friesland misten zowel Terjohins, Martens als Pollastrone. Voor Tilburg scoorde Tim Coffman het eerste penalty shot waardoor de misser van Pollastrone zorgde voor een vreugde-explosie aan Tilburgse zijde.

Dinsdag kan Tilburg de serie in eigen huis beslissen. De derde wedstrijd in Stappegoor begint om 20.00 uur.