IMG 3195

6 april 201823:47

Door Joep Meijsen

Trappers op drempel van derde finale

Tilburg Trappers is nog Ă©Ă©n overwinning verwijderd van de derde Oberliga-finale in drie jaar. De ploeg van Bohuslav Subr won vrijdagavond met 4-1 van Hannover Scorpions en kan nu komende zondag de winst in de halve finaleserie veiligstellen.

Dit is het derde jaar voor Tilburg sinds de overstap van de Nederlandse naar de Duitse competitie. De eerste twee jaar won Trappers het kampioenschap op het derde niveau in Duitsland en vrijdagavond zette Trappers een belangrijke stap richting de derde titel op rij. Danny Stempher scoorde vrijdagavond twee doelpunten, inclusief de winnende voor Tilburg dat door de winst op een 2-1 voorsprong komt in de halve finaleserie tegen de Scorpions. Mitch Bruijsten en Reno de Hondt namen de andere twee Tilburgse treffers voor hun rekening. Jordy Verkiel en Parker Bowles hadden ieder twee assists voor Trappers. Scorpions hield het echter spannend tot de slotfase, waarin Trappers met twee goals het duel definitief in eigen voordeel beslist.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

IMG 3356

Trappers begon voor ruim 2700 toeschouwers furieus aan het derde duel in de serie nadat vorige week op merkwaardige wijze in Hannover een 0-3 voorsprong werd weggegeven waardoor Hannover op gelijke hoogte kwam in de serie. Het openingsoffensief leverde de Brabantse formatie echter geen goals op. Pas na een kwartier spelen valt de eerste goal. Het is Mitch Bruijsten die in twee pogingen de formidabele goalie Bjorn Linda van Hannover weet te kloppen.

Nog voor het eerste rustsignaal van scheidsrechter Robert Paule is het echter alweer gelijk. Jordy van Oorschot wordt naar de strafbank gestuurd wegens een te hoge stick en zes seconden later ligt de puck al achter Ian Meierdres. Sean Fisher nam de treffer voor zijn rekening. Trappers moet daarna een nieuwe powerplay onschadelijk maken, alvorens de ploeg in de tweede periode het heft stevig in handen neemt. Het team van Bo Subr schept volop kansen, maar stuit voortdurend op doelman Linda, die dit seizoen is uitgegroeid tot een plaaggeest van de regerende kampioen.

IMG 3158

Ook Linda kon na 34 minuten spelen niets doen aan de treffer van Danny Stempher die uiteindelijk het verschil zou zijn tussen de twee ploegen. Niet dat Hannover geen kansen kreeg om de stand nog een keer in evenwicht te brengen. Vooral in de slotfase van de tweede periode moet doelman Meierdres een paar keer beslissend ingrijpen om mogelijkheden van de Scorpions om zeep te helpen.

De stand van 2-1 blijft lang op het scorebord staan. Tilburg controleert de wedstrijd over het algemeen wel, maar weet deze pas in de slotfasse van het duel definitief te beslissen. Trappers denkt halverwege de derde periode wel gescoord te hebben, maar die treffer wordt geannuleerd. Het is uiteindelijk opnieuw Danny Stempher die zijn stempel op het duel drukt met zijn tweede en Tilburgs derde goal. De treffer met nog iets meer dan een minuut te spelen van Reno de Hondt brengt daarna definitief beslissing, 4-1 en de finale binnen handbereik.

IMG 3182

In de andere halve finaleserie is het Deggendorf dat op voorsprong staat in de serie tegen Selber Wölfe. Robert Peleikis had twee goals en een assist in de 5-2 zege voor bijna 2800 toeschouwers. Ook in deze serie wordt zondag het vierde duel gespeeld en moet Deggendorf nog één ontmoeting winnen om de finale te bereiken.