23593789 1514025111967119 9205397371845848804 o

19 november 201719:19

Trappers op het tandvlees langs Berlijn

De winning streak van Tilburg is nog steeds actief. Trappers won voor de veertiende maal op rij. De ploeg van Bo Subr had wel overtime nodig om af te rekenen met Preussen Berlijn.

De afgelopen twee seizoenen had Tilburg weinig moeite met laagvlieger Preussen Berlijn. Ditmaal moest de regerend kampioen alles uit de kast halen om Berlijn te verslaan. Trappers kende aanvallend de nodige problemen. Mitch Bruijsten en Max Hermens zijn al langere tijd niet beschikbaar en ook Brock Montgomery was er niet bij in Berlijn. Montgomery liep vrijdag tegen een game misconduct en een match penalty op. De Canadees is daardoor waarschijnlijk een aantal weken geschorst.

Berlijn kwam na vier minuten op voorsprong. Parker Bowles en Kilian van Gorp wisten echter de achterstand weg te werken. Voor Bowles was het alweer zijn vijftiende treffer van dit seizoen. Tilburg kon niet lang genieten van de voorsprong want Berlijn kwam nog voor het einde van de eerste periode op 2-2.

Die stand bleef tot de verlenging op het scorebord staan. Na twee minuten in overtime scoorde Reno de Hondt de game-winning goal. De Hondt was vrijdag ook al de grote man met twee doelpunten.

Dankzij de achtste seizoenstreffer van de Hondt komt Tilburg nu op 38 punten uit 15 wedstrijden. Als concurrent Leipzig vandaag in reguliere speeltijd wint, dan raakt Trappers de koppositie kwijt.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn