Trappers Essen feb19 01

2 augustus 201907:30

Door Joep Meijsen

Trappers opent Oberliga-seizoen tegen Essen

Tilburg Trappers opent het nieuwe Oberliga-seizoen op vrijdag 27 september met een thuiswedstrijd tegen Essen. Twee dagen later staat een ontmoeting bij nieuwkomer Krefeld op het programma. Rond de tweede ronde van het pre-kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen staan er geen wedstrijden op het programma voor Tilburg.

Dat blijkt uit het programma zoals de Duitse ijshockeybond dat donderdag heeft gepubliceerd. Nederland treft in dat kwalificatietoernooi in Spanje naast het gastland ook Mexico en een qualifyer. Voor Trappers geldt dat dus het Oberliga-seizoen begint op 27 september, waarbij de reguliere competitie op zondag 1 maart 2020 wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Leipzig.

De Oberliga Nord bestaat komend seizoen uit twaalf teams. Ten opzichte van vorig jaar is het talententeam van Krefeld nieuw en haakten Harzer Falken en Preussen Berlin af. Daardoor is er dus één tegenstander minder dan vorig jaar voor Trappers. Ook de Oberliga Süd heeft komend seizoen 12 deelnemers. Op het laatste moment is Sonthofen Bulls toch nog toegelaten tot de competitie, terwijl Deggendorf is gedegradeerd vanuit de DEL2.

Het complete programma van Tilburg Trappers in de Oberliga >>>

Foto: Arie Leeuwesteijn