Trappers prudden away close 1213

11 december 201223:08

Trappers overtuigend naar bekerfinale

Tilburg Trappers heeft zich voor de vierde keer in de laatste vijf jaar geplaatst voor de bekerfinale. In het derde en beslissende duel in de halve finale won Tilburg met 1-5 in en tegen Den Haag.

De Uithof was op deze dinsdagavond volgelopen voor de confrontatie tussen de beide ploegen. De toeschouwers zagen hoe de finalisten van de afgelopen twee bekercompetities op jacht gingen naar een ‘hattrick’ aan bekerfinales. In de eerste twee wedstrijden van de serie, was de winst steeds weggelegd voor de bezoekende partij. Deze trend zette zich vanavond gewoon voort.

Voor bekerhouder Hijs Den Haag verliep de eerste periode dramatisch. Na twintig minuten spelen keek de thuisploeg tegen een 0-3 achterstand aan. Waar Den Haag faalde met een man meer op het ijs, sloeg Tilburg juist tijdens deze situaties toe. Twee van de drie Tilburgse doelpunten vielen op de powerplay.

Na vijf minuten spelen opende Tim Coffman de score voor Tilburg met Marco Postma op de strafbank voor Den Haag. Zes minuten later verdubbelde Diederick Hagemeijer de Tilburgse voorsprong. In de vijftiende minuut kreeg Den Haag een uitgelezen kans om het gat te verkleinen. Dale Weise en Casey Fazekas werden binnen een tijdsbestek van tien seconden naar de strafbank gestuurd. Den Haag wist echter niet te profiteren van het numerieke overwicht. In de slotminuut van de eerste periode waren de rollen omgedraaid. Ditmaal zaten twee Hagenaars op de strafbank. Vijf seconden voor de zoemer greep Dale Weise de kans met beide handen aan en noteerde hij de 0-3.

Die ruime voorsprong bleef lang staan in de tweede periode. Pas in de laatste minuut van de tweede periode, viel de belangrijke eerste goal voor Den Haag. Eindelijk scoorden de mannen van Alexander Selivanov een powerplaygoal. Marco Postma zorgde voor het doelpunt met nog zeventien seconden op de klok.

De late treffer was voor Den Haag een ideaal opstapje naar een comeback in de derde periode. Die plannen werden echter snel verstoord door Tilburg. Mike Hoffman mocht in de tweede minuut richting de strafbank en wederom wist Tilburg de powerplay te verzilveren. Josh Prudden bracht met zijn doelpunt niet alleen de 1-4 op het scorebord, maar zorgde ook voor een uitzinnige vreugde op de Tilburge spelersbank. Drie minuten later viel het doek definitief voor Den Haag. Ivy van den Heuvel zette een rebound om in het vijfde Tilburgse doelpunt: 1-5.

Door de zege mag Tilburg Trappers zich klaarmaken voor het jaarlijkse hoogtepunt van het Nederlandse ijshockey. De bekerfinale vindt dit seizoen plaats op zondag 13 januari. Deze editie zal een Brabants onderonsje worden na de sensationele zege van Eindhoven tegen Geleen.