Trappers vs Hannover 01

8 oktober 201601:20

Door Joep Meijsen

Trappers pakt ruime winst in Hannover

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond met ruime cijfers de eerste uitoverwinning van de nieuwe ijshockeyjaargang in de Oberliga geboekt. De Brabanders wonnen met 1-7 bij Hannover Scorpions.

Trappers trok de wedstrijd definitief naar zich toe in de tweede periode met vier goals in minder dan vier minuten. Daarmee bouwde Tilburg de 2-0 voorsprong uit naar een 6-0 voorsprong en kon er eigenlijk niets meer mis gaan. De twee imports van Tilburg speelden een belangrijke rol in de overwinning. Justin Larson opende al na dertig seconden spelen in de wedstrijd de score, terwijl Bobby Chaumont zowel het tweede als het vierde doelpunt van Trappers voor zijn rekening nam. De aan de andere kant spelende Kyle DeCoste had een assist op de enige Hannoveriaanse goal.

Mitch Bruijsten

Met een goal en twee assists was er ook een prominente rol weggelegd in de wedstrijd voor Mitch Bruijsten en Diederick Hagemeijer. Martijn Oosterwijk verdedigde het doel van Trappers en maakte veertien saves op vijftien schoten. Aan de andere kant liet Josef Lala vier goals door op 25 schoten en Christoph Mathis drie treffers op zeventien schoten.

Chris St. Jacques

Een andere oud-Trappers was met Duisburg succesvol tegen de andere ploeg uit Hannover, de Indians. FĂĽchse won in eigen huis met 6-1, waarbij Chris St. Jacques twee assists voor zijn rekening nam. Nederlands international Raphael Joly bleef puntloos in de ontmoeting. Duisburg blijft door deze overwinning koploper in de Oberliga Nord met dertien puten uit vijf wedstrijden, voor Halle, Leipzig en Hamburg die allen twaalf punten hebben. Door de winst in Hannover rukt Tilburg op naar de zevende plaats op de ranglijst. Scorpions zakt een plekje naar de veertiende plek. Voor zondag staat de kraker tussen Tilburg en Duisburg op het programma. De wedstrijd begint om drie uur.

Delen