AL TIL LIN 20190303 112 2

17 maart 201923:49

Door Joep Meijsen

Trappers pakt thuisvoordeel terug

Tilburg Trappers stelde zondagavond in Lindau orde op zaken in de serie tegen de lokale Islanders. Het onverwachte verlies van vrijdag werd goedgemaakt met een 2-5 overwinning waardoor Tilburg de stand op 1-1 brengt en het thuisvoordeel weer terug heeft.

Met elfhonderd toeschouwers was het gezellig druk in het stadion van Lindau Islanders waar Tilburg moest laten zien hoe het de nederlaag van vrijdag verwerkt heeft. De voortekenen waren daarbij goed. Trappers was in principe dominant in de eerste ontmoeting en heeft bovendien sinds de overstap van de Nederlandse competitie naar het derde niveau in Duitsland nog geen play-offserie verloren.

Tilburg zette vanavond inderdaad een belangrijke stap, bij verlies had Lindau drie matchpoints gehad tegen de regerende kampioen. Toch zal het in de openingsfase even schrikken zijn geweest voor Tilburg. Mitch Bruijsten liep na 2,5 minuut spelen tegen een straf op en Andreas Farny had maar twintig seconden nodig om de thuisclub op voorsprong te zetten.

Tien minuten later stond Trappers op voorsprong. Danny Stempher zorgde voor de gelijkmaker en Boet van Gestel zette Tilburg op voorsprong, 1-2. Die stand bleef tot halverweg het duel op het scorebord staan toen Trappers achter elkaar aan de slag mocht op de powerplay en twee keer toesloeg. Eerst was het Nardo Nagtzaam die de Tilburgse voorsprong uitbouwde, waarna Jordy Verkiel de marge opvoerde tot drie goals.

De treffer van Nagtzaam zou de winnende blijken te zijn. Later in de periode deed Lindau nog iets terug via Marco Miller, maar met zijn tweede van de avond zorgde Boet van Gestel voor herstel van de ruime voorsprong en de 2-5 eindstand. Mickey Bastings en Mitch Bruijsten hadden ieder twee assists in het duel. Dinsdag gaat de serie verder in Tilburg.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn