27 december 201609:00

Trappers ruim langs FASS Berlin

Tilburg Trappers heeft op Tweede Kerstdag in eigen huis de volle buit gepakt tegen FASS Berlin. Mickey Bastings had een goal en twee assists in de 5-1 overwinning.

Destil Trappers - FASS Berlin

Tilburg kwam in de eerste periode nog wel op achterstand via een treffer van Pierre Gläser, maar zette dit in het restant van de periode al direct recht. Ruim twee minuten na de openingsgoal zorgde Justin Larson op de powerplay voor de gelijkmaker, waarna Giovanni Vogelaar kort voor het einde van de periode Tilburg op voorsprong bracht. Het bleek uiteindelijk ook direct het winnende doelpunt. In de slotperiode breidde Trappers, dat op Tweede Kerstdag ruim tweeduizend toeschouwers naar de hal trok, de voorsprong verder uit via goals van Ivy van den Heuvel, Mitch Bruijsten en Mickey Bastings.

Elders in de Oberliga wist Duisburg de topper en derby tegen koploper Herne in overtime in zijn voordeel te beslissen. Met drie goals en een assist had Raphael Joly een belangrijke bijdrage in de 7-6 overwinning. Joly scoorde na ruim vier minuten spelen in de extra tijd het winnende doelpunt. De zege was opmerkelijk, want Herne liep in de eerste periode uit naar en 0-4 voorsprong. Som Verelst scoorde liefst vijf keer voor Herne, maar eindigde toch aan de verkeerde kant van de score.

Nardo Nagtzaam had een assist in de 2-3 zege van Essen bij de Harzer Falken. Julian van Lijden nam een goal voor zijn rekening namens Preussen Berlin in de 5-2 nederlaag bij de Hannover Indians. Door de andere uitslagen staat Tilburg nu weer op de tweede plaats in de Oberliga, puntgelijk met Duisburg en elf punt achter Herne. Essen en Hamburg staan Ă©Ă©n punt achter Trappers en FĂĽchse.