Trappers vs Flyers 170213

17 februari 201323:12

Door Joep Meijsen

Trappers schudt Flyers van zich af

Tilburg Trappers heeft de inhaalrace van Friesland Flyers richting de tweede plaats van de ranglijst hardhandig onderbroken. In eigen huis klopten de Brabanders hun concurrent met 5-0. Eindhoven won in eigen huis van Amsterdam.

De matige resultaten van Trappers en een reeks overwinningen voor Flyers zorgden ervoor dat het gat tussen de beide ploegen de laatste weken flink was gekrompen. Een zege van Flyers in Stappegoor had thuisvoordeel in de play-offs voor de ploeg van Chris Eimers een stuk dichterbij gebracht. Tilburg gaf de Friese tegenstander echter nooit de kans en schaatste met een overtuigende 5-0 zege van het ijs.

Trappers greep al vroeg in de wedstrijd het voordeel via een goal van Diederick Hagemeijer. Bjorn Willemse verdubbelde de voorsprong enkele minuten later. Voor zestienhonderd toeschouwers was het opnieuw Hagemeijer die tot scoren kwam in de tweede periode. Het slot van de wedstrijd was voor Ivy van den Heuvel en Peter van Biezen, die de overwinning nog wat verder opvoerden.

Ian Meierdres pikte weer een shutout mee in de wedstrijd, die aan het einde nog een paar bokspartijen telde, waarbij Trevor Hunt het opnam tegen Deniz Mete en Jerry Pollastrone tegen Ivy van den Heuvel. Dat leidde echter geenszins tot veranderingen op het scorebord. Door de overwinning gaat Trappers de ‘All Star Break’ in met een comfortabelere voorsprong op Flyers en nog uitzicht op de eerste plek. Volgende week staat ook nog een Trappers tegen Den Haag op het programma.

Kemphanen strijdt nog met Herentals om de vijfde plaats, terwijl Amsterdam graag nog voor het einde van het seizoen een tweede overwinning zou willen boeken. Eindhoven nam in de onderlinge confrontatie voor honderdvijftig toeschouwers in het IJssportcentrum in Eindhoven al in de eerste periode een 4-0 voorsprong via goals van Wesley Hendriks (2), Gregg Collins en Sean Muncy.

In de slotperiode kwam Amsterdam via goals van de na blessureleed in de opstelling teruggekeerde Joy Turpijn en een goal van Marcel Kars, met twee assists van John Versteeg, nog iets terug. In de slotminuut bepaalde Sean Muncy met zijn tweede treffer van de ontmoeting de eindstand echter op 5-2 in het voordeel van Kemphanen.