Duisburg Trappers Friendly de Hondt 09 2017

10 december 201718:02

Trappers snel langs Indians

Tilburg Trappers boekte zondagmiddag in eigen stadion een eenvoudige 5-1 overwinning op Hannover Indians in de Oberliga. Reno de Hondt had twee goals en een assist voor de regerende kampioen.

Tilburg neemt met de overwinning in ieder geval voorlopig de leiding over in de Oberliga. Uitdager Leipzig speelt pas in de avonduren. De ontmoeting met Hannover Indians was in ieder geval op papier een topper. De volksclub uit Hannover kende met dertien overwinningen in twintig wedstrijden een succesvolle start van het seizoen en de ploeg speelt goed mee in de subtop van de competitie.

Trappers verkwiste voor ruim 2100 toeschouwers weinig tijd om het initiatief te grijpen. Ryal Collier opende in de tweede minuut de score al. Reno de Hondt verdubbelde de voorsprong enkele minuten later al en vroeg in de tweede periode zorgde Kilian van Gorp voor de derde Tilburgse treffer. In het restant van de periode liep Trappers daarna via nogmaals De Hondt en een shorthanded goal van Brock Montgomery zelfs uit naar 5-0. Mark Ledlin nam in de slotperiode het enige Hannoveriaanse doelpunt voor zijn rekening.

Tilburg boekte daarmee de negentiende overwinning in 21 wedstrijden dit seizoen. Samen met Leipzig staan de Brabanders op ruime voorsprong op de competitie tijdens het reguliere seizoen. Komende vrijdag staat de kraker in Leipzig op het programma. De vorige ontmoeting eindigde in een spannende 5-4 overwinning voor Tilburg in overtime. Het winnende doelpunt werd toen gescoord door Parker Bowles.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn