IMG 0762

9 maart 201823:04

Trappers start met zege, Hijs te sterk voor Devils

Hijs Hokij Den Haag is de halve finale tegen Nijmegen Devils gestart met een ruime zege. In de Oberliga zijn de play-offs inmiddels ook begonnen. Titelverdediger Tilburg Trappers versloeg Blue Devils Weiden met 5-2.

Hijs Hokij Den Haag - Ahould Nijmegen Devils

In een volle Uithof nam Den Haag de leiding in de serie tegen Nijmegen Devils. Den Haag maakte het grote verschil door te profiteren van Nijmeegse straffen. Vijf van de zes Haagse doelpunten vielen tijdens de powerplay. De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op voorsprong tijdens de allereerste Haagse powerplay. Jeffrey Melissant bediende Raymond van der Schuit die vanaf de rechterkant de puck in het doel schoot. Twee minuten later tijdens de tweede Haagse powerplay schoot Viktor Gibbs Sjödin raak met een harde one-timer. Nijmegen kreeg in de eerste periode ook kansen. Zowel na de goal van van der Schuit en Gibbs kreeg Nijmegen een goede kans via Justin Evers en Harley Verkroost. Ook vlak voor het verstrijken van de eerste periode moest goalie Fabian Schotel een belangrijke redding verrichten.

De tweede periode begon slecht voor de bezoekers uit Nijmegen. Na drie minuten tilde Jasper Kick de voorsprong voor Hijs naar 3-0. Die stand bleef lang staan totdat Gibbs Sjödin een minuut voor de tweede pauze zijn tweede powerplay treffer produceerde.

In de slotperiode kwam Hijs nog tweemaal tot scoren. Eerst was het Jurryt Smid met de vijfde Haagse treffer alvorens Gibbs Sjödin zijn hattrick voltooide. De Litouwse international Aivaras Bendzius redde de eer voor Nijmegen door in de 55e minuut de 6-1 te scoren.

Zondagmiddag kan Nijmegen in eigen huis proberen om een derde en beslissende wedstrijd af te dwingen.

Tilburg Trappers - Blue Devils Weiden

Tilburg Trappers startte de play-offs in de Oberliga erg voortvarend tegen de nummer acht van de Oberliga SĂĽd. De ploeg van coach Bo Subr pakte in de eerste periode een 4-0 voorsprong. Parker Bowles scoorde tweemaal en ook Mitch Bruijsten en captain Ivy van den Heuvel waren trefzeker.

Daarna leek Tilburg de wedstrijd eenvoudig te kunnen uitspelen. Via Abercrombie kwam Weiden echter laat in de tweede periode op het scorebord. Dat doelpunt gaf de bezoekers weer hoop en Weiden kende een sterke fase in de derde periode. Een doelpunt van Stähle bracht de achterstand terug tot 4-2 maar Trappers wist daarna het doel schoon te houden. Zeven minuten voor tijd bepaalde Brock Montgomery de eindstand op 5-2.

Naast Tilburg wonnen ook de Nord-ploegen Leipzig en Essen hun eerste play-off wedstrijd. In de overige duels waren de ploegen uit SĂĽd de sterkste.