Trappers vs Duisburg 01

19 maart 201610:03

Door Joep Meijsen

Trappers treft op Landshut

Tilburg treft in de kwartfinale van de play-offs in de Oberliga op een klassieke ploeg uit het Duitse ijshockey, Landshut. De serie begint komende dinsdag in Tilburg.

In de jaren zeventig en tachtig gold Landshut als een absolute topclub in het Duitse ijshockey, met twee landstitels als gevolg. Bekende spelers uit die tijd zijn namen als Erich KĂĽhnhackl, Alois Schloder en Bernd Trunschka. Inmiddels is de club, nadat afgelopen jaar de licentie voor DEL2 werd ingetrokken, een deelnemer aan de Oberliga SĂĽd.

De serie begint dinsdag (20.00 uur) dus in Tilburg en wordt donderdag (19.30 uur) vervolgt in Landshut. Het derde duel staat voor zaterdagavond (20.00 uur) in Tilburg op het programma. De serie gaat op paasmaandag verder om 18.00 uur in Landshut en het eventuele beslissende vijfde duel wordt op woensdag 30 maart weer in Tilburg gespeeld.

Trappers is de hoogste overgebleven ploeg uit het noorden in de play-offs, nadat de kampioen van het reguliere seizoen, Duisburg, met 6-4 verloor van Leipzig en daarmee werd uitgeschakeld. Dit betekent tevens einde seizoen voor Raphael Joly.