Trappers stappegoor fisheye binnen 112

4 september 201306:48

Door Joep Meijsen

Trappers trekt Aaron Lee aan

Tilburg Trappers heeft de vijfde en laatste import voor komend seizoen gecontracteerd. Het gaat om de 28-jarige Canadese aanvaller Aaron Lee, die vorig jaar bij Crimmitschau in de Tweede Bundesliga speelde.

Daar was Lee met twintig goals en 25 assists in 48 wedstrijden de topscorer van de ploeg. Daarnaast was Lee ook goed voor 106 strafminuten. Lee was bij Crimmitschau een teamgenoot van Travis Martell, die enkele jaren geleden kortstondig voor Zoetermeer speelde in de Eredivisie.

Lee is afkomstig uit Calgary en studeerde en speelde vier jaar aan de universiteit van Alaska-Fairbanks, dat op het hoogste universiteitsniveau in de VS uitkomt. Dit is de universiteit waar onder meer ook ex-Trappers-imports Jeff Trembecky, Kevin McNeill, Jim Lawrence, Aaron Grosul en Sjon Wynia hun ijshockey-opleiding kregen. Recenter was ook ex-Flyers-goalie Wylie Rogers een oud speler van deze universiteit.

In 145 wedstrijden voor de universiteit was Lee goed voor 28 goals en 23 assists. Zijn profdebuut maakte hij vervolgens voor de Rio Grande Valley Killer Bees in de Amerikaanse lagere profliga CHL. Ook hier veel connecties met de Nederlandse liga. Zo was Lee daar teamgenoot van ex-Hijs-forward Brandon Campos, ex-Hijs-verdediger AJ Mikkelsen, voormalig Trappers-verdediger Scotty Balan en Brady Leavold die ooit kortstondig voor Tilburg speelde. Ook Sean Muncy (Eindhoven), Dan McGoff (Nijmegen), Brent Gauvreau (Geleen), Travis Banga (Eindhoven) en Ryan McLeod (Geleen) zijn voormalige teamgenoten.

Clubtopscorer was Lee tijdens geen van zijn uiteindelijke vier seizoenen bij de Rio Grande Valley Killer Bees, maar omdat hij zo lang bij deze club bleef spelen is hij wel de all time topscorer van de ploeg, die aan het einde van het seizoen 2012/13 ophield te bestaan. Lee stak daarop de oceaan over en kwam bij Crimmitschau terecht.

Lee is de vijfde import voor Tilburg voor komend seizoen en moet in de ogen van de club het scorend vermogen gaan versterken, waaraan het vorig jaar nog weleens ontbrak. Eerder trok de club Nick Broadwater, Will Colbert en Jonathan Zion aan en werd het contract van Josh Prudden verlengd. Andere nieuwkomers in de selectie van de jubilerende club zijn Mike Overweg en Bob Teunissen die overkomen uit Eindhoven.