20190426 TIL LAN104

28 april 201918:32

Trappers trekt stand gelijk in finale

Tilburg Trappers is bezig om het scenario van de halve finale tegen Herne te herhalen. Trappers voorkwam uitschakeling in de vierde wedstrijd tegen Landshut door met 3-4 te winnen in het hol van de leeuw. Dinsdagavond vindt de beslissende wedstrijd plaats in Stappegoor.

In een bomvol stadion in Landshut moest het gebeuren voor de thuisploeg. Zij hadden de kans om Tilburg Trappers te onttronen als kampioen van de Oberliga. Misschien werkte die gedachte wel verlammend voor Landshut want Tilburg was heer en meester in de eerste periode. Na bijna vier minuten spelen opende Mitch Bruijsten de score nadat goalie Patrick Berger een inzet van Nardo Nagtzaam niet goed wist te verwerken.

Ondanks het Tilburgse overwicht viel de gelijkmaker in de negende minuut. Net als in de derde wedstrijd in Stappegoor al bleek, was de Duitse powerplay weer gevaarlijk. Captain Max Forster zorgde voor het doelpunt: 1-1. Kevin Bruijsten liet zien nog steeds in bloedvorm te zijn. Op aangeven van Max Hermens rondde Bruijsten een Tilburgse uitbraak af in de twaalfde minuut voor de 1-2.

Twee minuten voor de eerste pauze viel ook nog de 1-3. Nardo Nagtzaam scoorde met wat hulp van goalie Berger. Nagtzaam wist te scoren terwijl hij schuin achter het doel stond. Via goalie Berger ging de puck toch in het net. Daarna ging het snel in Landshut. De thuisploeg kwam uit het niets terug tot 2-3 via Nägele die ook tijdens de vorige wedstrijd in Tilburg trefzeker was. Toch ging Tilburg nog met een heel goed gevoel naar de thee dankzij de tweede treffer van Kevin Bruijsten. Die goal was voor Bruijsten zijn veertiende treffer in zestien duels tijdens deze play-offs.

Na de pauze kwam Landshut beter in de wedstrijd. Toch was Tilburg het dichtste bij een doelpunt toen Max Hermens de paal raakte. Hermens was even later in de 35eminuut ook de aanstichter van een klein opstootje. Hermens werd afgefloten voor offside maar schoot toch nog de puck op doel. Dat pikte captain Plihal van Landshut niet en besloot Hermens maar even te corrigeren. Beide kemphanen kregen vier minuten en Hermens kreeg een misconduct.

De derde periode begon precies zoals Tilburg het niet wou. In de eerste vijf minuten liep Trappers tegen twee straffen aan, gelukkig overleefde de regerend kampioen beide penalty kills. Halverwege de derde periode was Landshut dichtbij de 3-4 toen Schmidtpeter de lat raakte. Even later was het diezelfde Schmidtpeter die toch scoorde. Daarmee werd de slotfase nagelbijten voor het hele stadion en de kijkers van de livestream. Tilburg bleef echter overeind en dwong daarmee een beslissende vijfde wedstrijd af.

Dinsdag om 20.00 uur zal een ongetwijfeld vol Stappegoor getuige zijn van deze beslissende wedstrijd.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn