Doelman Björn Linda toonde zich een sterke sluitpost namens Herne tegen Tilburg Trappers.
Doelman Bj√∂rn Linda toonde zich een sterke sluitpost namens Herne tegen Tilburg Trappers. — © Arie Leeuwesteijn

18 april 202120:03

Door Joep Meijsen

Trappers uitgeschakeld na shutout van Linda

Het seizoen van Tilburg Trappers zit erop. De Brabanders gingen in Herne met 3-0 onderuit en zijn uitgeschakeld in de play-offs van de Oberliga Nord.

Afgelopen vrijdag won Herne al met 1-4 in Tilburg. De oude plaaggeest van Tilburg Trappers, doelman Björn Linda, speelde een belangrijke rol in de best-of-three, maar de tegenstander toonde zich ook trefzekerder. Vanwege corona worden de play-offs in de Oberliga Nord in best-of-three gespeeld, waardoor de tweede nederlaag Tilburg fataal werd.

Trappers speelde in het tweede duel in de serie zeker niet zonder overtuiging. De ploeg van coach Bo Subr had het grootste deel van de wedstrijd een overwicht en kreeg ook voldoende kansen om een derde beslissende ontmoeting uit het vuur te slepen. Het was echter doelman Linda die de gevaarlijkste inzetten wist te stoppen.

Een van de bekendste wetten uit de sportwereld is dat als je zelf de kansen niet benut, de goals aan de andere kant vallen. Dat was in dit geval halverwege het duel via aanvaller Valentin Pfeifer, die doelman Meierdres wist te verschalken. Daarmee werd de opgave voor Tilburg er alleen maar moeilijker van. Meierdres droeg daarna zijn steen bij aan het overeind houden van de kansen voor Trappers op een terugkeer in de serie door in de slotfase van de tweede periode een penaltyshot van Patrick Asselin te stoppen.

In de slotperiode voerde Tilburg de druk op het doel van Linda nog verder op, maar liep daardoor tegen een counter aan, waarin Asselin wel doeltreffend was. Een powerplay-goal van Denis Fominych maakte daarna definitief een einde aan alle Tilburgse illusies. Het rare seizoen in de Oberliga eindigt in de halve finales van de play-offs in de Nord-divisie.

De andere halve finale krijgt wel een beslissende derde wedstrijd. Hamburg Crocodiles was Hannover Scorpions met 3-2 de baas. Het winnende doelpunt viel al halverwege de wedstrijd en werd gescoord door Victor √Ėstling.