Okt2019 Nedspa 9

9 januari 202007:48

Door Joep Meijsen

Trappers verschuift voor Oranje topper met Herne

Bondscoach Doug Mason kan waarschijnlijk beschikken over Oberliga-spelers van Tilburg Trappers voor de volgende fase van de Olympische Kwalificatie. Daartoe wordt vermoedelijk een nieuwe datum gezocht voor de topper tegen Herne die voor 9 februari op het programma staat.

Dat meldt Brabants Dagblad vanmorgen. De Olympische kwalificatietoernooien worden gespeeld tijdens zogenoemde international breaks waarin de topcompetities in Europa stilliggen om ruimte te bieden aan nationale teams. Omdat de Oberliga het derde niveau is in Duitsland hoeft die competitie daar geen rekening mee te houden en komt de beschikbaarheid van spelers aan op medewerking van de clubs. Nederland speelt, na de winst tegen Spanje van gisteren, tussen 6 en 9 februari in Kazachstan tegen het gastland, Polen en Oekra√Įne.

Trappers heeft dan wedstrijden tegen Rostock (7 februari) en Herne (9 februari) op het programma staan. 'Gelukkig hebben we goede banden met Herner EV en wil de club meewerken aan het verzetten van die wedstrijd', zo wordt René de Hondt van Trappers geciteerd in de krant. Vermoedelijk wordt de wedstrijd van vrijdag wel gewoon gespeeld met de overgebleven spelers, aangevuld met spelers uit het team dat uitkomt in de Beneliga. De wedstrijd tegen Herne zou dan op dinsdag 18 februari ingehaald worden.

De winnaar van het toernooi in Kazachstan plaatst zich voor een van de laatste kwalificatierondes, die in Slowakije, Letland en Noorwegen worden gespeeld.

Speelschema Nederland in Nur-Sultan, Kazachstan

06 februari: Polen - Nederland
07 februari: Kazachstan - Nederland
09 februari: Nederland - Oekra√Įne