19 december 201600:07

Door Joep Meijsen

Trappers verspeelt tweede plaats

Tilburg met 5-2 onderuit in Duisburg

Tilburg Trappers verloor zondagavond de topper tegen Duisburg met 5-2. In de top van de Oberliga, waar de verschillen klein zijn, betekende dit direct dat de Nederlandse ploeg twee plaatsen inlevert en op de ranglijst terechtkomt op plaats vier.

FĂĽchse Duisburg - Destil Trappers Tilburg

Hoe klein de verschillen zijn, blijkt wel uit het feit dat tussen de tweede plaats op de ranglijst, nu in handen van Duisburg, en de nummer zes, Essen, een verschil zit van maar twee punten. Trappers blijft door het verlies in Duisburg dus op 50 punten staan, eentje minder dan Duisburg en Hamburg. Laatstgenoemde ploeg won de uitwedstrijd in Leipzig met 4-5.

Met de ondersteuning van een legioen toeschouwers uit Tilburg, in totaal waren bijna 2300 toeschouwers in de arena. Duisburg kende een zeer matige start van de competitie, wat zorgde voor veel interne onrust. Inmiddels lijkt de technische staf de zaken weer beter onder controle te hebben en langzaam bewoog de club zich omhoog op de ranglijst.

Tegen Tilburg liet FĂĽchse zien inderdaad op de goede weg te zijn. Met Raphael Joly op de strafbank sloeg de ploeg in eerste periode als eerste doe. Norman Martens nam het shorthanded doelpunt voor zijn rekening. Na ruim zeven minuten spelen in de tweede periode was het Vikor Beck die de voorsprong verdubbelde. Het was ook de tweede assist van de avond voor ex-Trapper Chris St. Jacques. Deze treffer viel op de powerplay.

Tilburg kwam echter hard terug in het restant van de periode. Eerste was het Ivy van den Heuvel die, nog in dezelfde speelminuut als de goal van Beck, de voorsprong van de Duitse ploeg halveerde. Vervolgens sloeg Levi Houkes zijn slag tijdens Ă©Ă©n van de Tilburgse powerplays om de ontmoeting weer in evenwicht te brengen.

Waar Trappers nogmaal het sterkst is in de derde periode, zo was het nu Duisburg dat de laatste twintig minuten gebruikte om de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. Vroeg in de periode sloeg Norman Martens voor de tweede keer zijn slag. Terwijl Tilburg joeg op de gelijkmaker was het zeven minuten voor tijd Andre Huebscher die de marge vergrootte. Diezelfde forward gooide de ontmoeting in de slotminuut definitief in het slot via een treffer in het lege net. Raphael Joly had assists op beide goals van Huebscher.

De Nederlandse international Nardo Nagtzaam kent een goed eerste weekeinde in de Oberliga. In zijn eerste twee wedstrijden kwam hij namens Essen al tot drie goals en twee assists. Op zondag was hij met Essen te sterk voor Hannover Scorpions, waarbij Nagtzaam een goal en twee assists op zijn naam bracht.