20170902 TT ESS 010

2 september 201722:12

Door Joep Meijsen

Trappers viert Open Dag met overwinning

Tilburg Trappers is het nieuwe seizoen goed begonnen. Op de eigen Open Dag rekende de ploeg van Bo Subr met 4-2 af met Essen. Nieuwkomers Max Hermens en Nardo Nagtzaam kwamen in hun eerste wedstrijd in het shirt van Tilburg direct tot scoren.

Dat Trappers pas kort geleden aan de voorbereiding op de nieuwe Oberliga-jaargang is begonnen was niet bepaald zichtbaar tijdens het duel met de Moskitos uit Essen. In een snelle, aantrekkelijke pot ijshockey combineerde Tilburg regelmatig alsof de ploeg al lang weer samen op het ijs staat. Enkele maanden na het halen van het tweede kampioenschap op rij ging Tilburg in de openingswedstrijd van de voorbereiding verder waar het gebleven is. De belangrijkste nieuwkomers in de selectie speelden daarbij ook direct mee alsof het veteranen uit de eerste twee Oberliga-campagnes waren.

Tegenstander Essen staat al enkele weken op het ijs en speelde al enkele oefenwedstrijden tegen ploegen uit hogere liga's. Zowel tegen Bad Nauheim als DĂĽsseldorf werden verdienstelijke resultaten geboekt. Het team van coach Frank Gentges bestaat net als afgelopen seizoen voor een belangrijk deel uit jonge talenten van de topclubs uit het Roergebied, aangevuld met enkele meer ervaren spelers en twee imports, waarvan er een pas 21 jaar oud is. De ploeg speelde, onder meer door veel powerplays, verdienstelijk mee met Tilburg, maar kwam uiteindelijk tekort tegen het veel meer ervaren Trappers-team.

20170902 TT ESS 016

De nieuwe Tilburgse import Brock Montgomery viel voor het eerst in de wedstrijd op toen hij in de openingsfase voor liefst zes minuten naar de strafbank werd gestuurd. Een drievoudige powerplay voor Essen, dat hier echter geen gebruik van wist te maken. In plaats daarvan viel de puck aan de andere kant shorthanded in het net. Mitch Bruijsten veroverde de puck in het neutrale vak, schaatste op kracht door en werd even later door Max Hermens keurig bediend voor de openingstreffer in de ontmoeting.

De eerste periode eindigt uiteindelijk in evenwicht dankzij een treffer van Christoph Ziolkowsky, die vanuit de pols handig raak schiet. Trappers had de nieuwkomers verdeeld over de lijnen. Montgomery stond met Bastings en Van den Heuvel, terwijl Bowles en Nagtzaam vooral met Bruijsten en Nagtzaam op het ijs stond. Hermens tenslotte had De Hondt en Stempher als voornaamste lijngenoten.

Nagtzaam stond echter met De Bonth en De Ruijter op het ijs toen hij na een minuut of zeven spelen zijn nieuwe ploeg op voorsprong bracht tegen zijn oude team. Na een prima schaatsactie tilde hij de puck vakkundig achter de doelman van Essen. Enkele minuten later slaat Trappers toe op de powerplay, waarbij Max Hermens zijn eerste succes in Tilburg-shirt boekte door alert een rebound binnen te schuiven.

Julien Pelletier deed nog iets terug namens Essen, maar daarna was het de beurt aan Danny Stempher die na een goede actie voor het doel verschijnt en raakschiet, 4-2. In de slotperiode verving Ruud Leeuwesteijn Ian Meierdres in het net en moest nog een aantal keer goed in actie komen om de zege veilig te stellen.

Beide teams komen elkaar zondagavond weer tegen, dan in Essen. Die wedstrijd begint om half zeven.

20170902 TT ESS 010

Foto's

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Trappers vs Essen 20170902 Tilburg viert