Trappers vdheuvel celeb 250113

5 maart 201423:25

Door Joep Meijsen

Trappers vlakbij de finale

Tilburg Trappers zette een enorme stap op weg naar de finale met een vernietigende 8-0 zege op Herentals. Ivy van den Heuvel had drie goals namens de Brabanders, Aaron Lee twee.

Het is een uitslag die eigenlijk niet bij playoff-ijshockey past, maar feitelijk kwam Herentals nog redelijk weg met het resultaat. Alleen al in de eerste periode miste Tilburg twee kansen voor een open doel. Herentals bleef zelf hard werken, maar slaagde er maar zelden in om Nick Broadwater écht op de proef te stellen.

Voor 1500 toeschouwers was het een wedstrijd die Tilburg-supporters vertrouwen zal hebben gegeven. Er werd in een hoog tempo gespeeld en de spelers wisten elkaar makkelijk te vinden. Dat de ploeg na iets meer dan zes minuten spelen al een 2-0 voorsprong had, zal daarbij behoorlijk hebben geholpen. Bij Trappers ontbraken Diederick Hagemeijer en Julian van Lijden vanwege kwetsuren.

Een straf tegen Evan Mosey wegens tripping brak de wedstrijd open. Tilburg zette langdurig druk op het doel van Bjorn Steijlen en het was uiteindelijk Josh Prudden die de trekker overhaalde. In de eerstvolgende aanval schoot Jeffrey Terminesi de tweede Tilburgse treffer binnen. Vroeg in de tweede periode gooide Ivy van den Heuvel die de wedstrijd in het slot. De aanvaller van Oranje schudde twee tegenstanders van zich af met een mooie move en scoorde daarna vakkundig.

Vanaf dat moment was het regelmatig raak. Van den Heuvel scoorde er nog twee, Aaron Lee twee, waaronder een met een mooi schot in het dak afgeronde break-away, terwijl ook Ritchie van Hulten nog een goal meepikte. Herentals bracht na de zesde tegengoal Mike Jansen in het doel in plaats van Steijlen.

In de tweede periode leek de wedstrijd wat grimmiger te worden, onder meer tussen Peter van Biezen en Evan Mosey en met een opstootje in de hoek. Dat zette zich echter niet voort in de slotperiode, waardoor de wedstrijd naar het einde kabbelde. Vrijdagavond staan beide teams weer tegenover elkaar in Herentals en kan Tilburg zijn plek in de finale om het landskampioenschap veilig stellen.