Trappers vs Bayreuth kampioen 01

20 april 201607:50

Door Joep Meijsen

Trappers volmaakt Oberliga-triomf

Tilburg Trappers heeft in zijn eerste seizoen in Duitsland gedaan wat het de laatste jaren in Nederland gewend was: winnen. In een bomvol eigen stadion werd dinsdagavond met een 4-2 overwinning op Bayreuth de titel in de Oberliga binnengesleept.

Lang niet iedereen in Tilburg was ervan overtuigd dat de overstap naar de Oberliga een goed idee was. Inmiddels zullen veel van de twijfelaars van mening zijn veranderd. De overstap heeft niet alleen de ijshockeysport in Tilburg gerevitaliseerd, het is sportief ook nog een uiterst succesvol jaar geweest.

In de eerste weken van het seizoen had Trappers nog wat moeite met de Duitse manier van spelen, die wat afwijkt van wat Tilburg in de oude Eredivisie gewend was. Na enkele weken begon het echter te lopen en plaatste de ploeg van Bohuslav Subr zich soepel voor de play-offs. In het extra gedeelte van het seizoen toonde Trappers zich een mentaal sterke ploeg die de breedte van de selectie goed benutte om niet alleen de finale te halen, maar deze uiteindelijk ook nog met 3-0 te winnen.

Daarmee heeft de Oberliga dus een kampioen uit het buitenland. Het derde duel in de serie tegen Bayreuth was minder een thriller dan de eerste twee, maar nog wel spannend. Na een doelpuntloze eerste periode pakte Bayreuth vijf minuten voor het einde van de tweede periode het initiatief via een treffer van Fedor Kolupaylo.

Zoals zo vaak dit seizoen was de derde periode echter voor Trappers. Kyle Just zorgde in de openingsminuut voor de gelijkmaker en via goals van Bjorn Willemse en Mitch Bruijsten liep Tilburg enkele minuten later uit naar een 3-1 voorsprong. Via een treffer van Andreas GeigenmĂĽller maakte Bayreuth het negen minuten voor tijd nog spannend, maar toen Danny Stempher er in de slotminuut 4-2 van maakte, kon het feest in Stappegoor beginnen.