AL TIL SLB 20190303 200

3 april 201907:32

Door Joep Meijsen

Trappers wacht serie tegen Herne

Tilburg Trappers heeft zich dinsdagavond in drie wedstrijden geplaatst voor de halve finales van de play-offs in de Oberliga Nord. De tegenstander is een oude bekende, Herner EV dat ook in de Oberliga Nord uitkomt.

Herner EV zorgde voor een daverende verrassing in de play-offs door het als een van de favorieten geziene Peiting uit te schakelen, nadat de ploeg eerder al afrekende met Eisbären Regensdorf. De andere halve finale is nog onbekend. Starbulls Rosenheim staat met 2-1 voor in de serie tegen Hannover Scorpions, terwijl Landshut een soortgelijke voorsprong heeft staan tegen Saale Bulls Halle.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Voor bijna 2400 toeschouwers kwam Tilburg in de derde wedstrijd tegen Selber Wölfe na acht minuten op voorsprong door een goal van Reno de Hondt en gaf die voorsprong nooit meer weg tegen een tegenstander die het Trappers weliswaar in iedere wedstrijd moeilijk maakte, maar dat nooit kon doordrukken naar winst.

Mickey Bastings maakte er 2-0 van, alvorens Landon Gare de achterstand van zijn ploeg verkleinde. Een dubbele powerpaly zorgde ervoor dat dat Tilburg de kans kreeg om via Danny Stempher de marge van twee goals te herstellen. Vroeg in de tweede periode was het Mitch Bruijsten die de 4-1 op het scorebord bracht. Ian McDonald, die in deze serie veel indruk maakt, was dertien seconden later succesvol. Maar Selb kwam in het duel nooit meer dichterbij dan twee goals.

Max Hermens en Dennis Schiener wisselden nog goals uit, alvorens Hermens in de slotfase voor het slotakkoord zorgde en een relatief lange pauze voor Trappers richting de halve finales. Die beginnen pas eind volgende week.