Trappers nieuw logo

4 maart 201709:49

Door Joep Meijsen

Trappers walst over Crocodiles heen

Tilburg Trappers had vrijdagavond in eigen huis weinig moeite met de Crocodiles uit Hamburg. Na zestig minuten toonde het scorebord een 9-1 overwinning voor de Brabanders.

Destil Trappers - Hamburg Crocodiles

Daarmee is Trappers goed begonnen aan het weekeinde waarin de precieze play-off-plaatsingen in de Oberliga Nord worden verdeeld. Tilburg liep in de eerste periode uit naar een 2-0 voorsprong, maar sloeg zijn slag vooral ind e tweede periode waarin liefst zes keer werd gescoord met slechts Ă©Ă©n tegentreffer.

Ritchie van Hulten, vorig jaar bij Zoetermeer in de Beneliga nog goed voor 35 punten in 18 wedstrijden, verzamelde vier goals en twee assists namens Tilburg. Mickey Bastings had twee goals en een assist, terwijl ook Mitch Bruijsten, Reno de Hondt en Danny Stempher tot scoren kwamen. Het enige tegendoelpunt werd gescoord door André Gerartz.

Door de overwinning blijft Tilburg op de tweeede plaats van de ranglijst staan. Echter het blijft spannend, want ook Duisburg en Essen wonnen vrijdag hun wedstrijden waardoor drie teams op 92 punten staan. Essen won met 4-7 bij de Wedemark Scorpions en is de volgende tegenstander van Tilburg.

Opvallend was de 5-1 overwinning in eigen huis van Duisburg op koploper Herne. Een goed resultaat voor het nieuwe technische duo bij de FĂĽchse, Reemt Pyka en Uli Egen.