Tilburg Trappers vs Erfurt BlackDragons - Raymond van der Schuit viert zijn doelpunt — © Arie Leeuwesteijn

9 april 202122:28

Trappers wint eerste play-off duel

Tilburg Trappers heeft het eerste duel in de play-off serie tegen Black Dragons Erfurt gewonnen. In eigen huis wonnen de Brabanders met 7-1. Diego Hofland zette zijn prima seizoen voort in de play-offs en scoorde driemaal.

Tegenstander Erfurt speelde afgelopen woensdag nog in de voorronde van de play-offs en versloeg Hammer Eisbären met 6-1. Tilburg kwam sinds 21 maart niet meer in actie door COVID-perikelen. Na een gelijkopgaande beginfase kreeg Tilburg in de zesde minuut een angstig moment te verwerken. Na een ongelukkige botsing moest Reno de Hondt bloedend het ijs verlaten. Gelukkig keerde de aanvaller later in de wedstrijd weer terug in de wedstrijd.

De ploeg van coach Raphael Joly kwam na dertien minuten op voorsprong. Thomas Schmid zorgde voor de openingstreffer. Vooraf was al spanning te verwachten, in de vier ontmoetingen tijdens het reguliere seizoen wonnen beide teams twee wedstrijden. Vier minuten later viel pas de eerste straf van de wedstrijd, de daaropvolgende powerplay voor Trappers leidde echter niet tot succes.

In de tweede periode duurde het lang voordat er treffers te bewonderen waren. Clubtopscorer Diego Hofland zorgde na twaalf minuten met een powerplaygoal voor de bevrijdende gelijkmaker. Vijf minuten later was het opnieuw Hofland die Trappers voor het eerst op voorsprong bracht. Trappers leek ontketend want nog voor het einde van de periode scoorde Jordy Verkiel de derde Tilburgse goal: 3-1.

Een comeback van Erfurt werd al gauw lastig in de derde periode. In de 44e minuut tilde Wouter Sars de voorsprong naar 4-1 en daarmee was de wedstrijd wel beslist. Tot tien minuten voor tijd waren er nog maar weinig straffen uitgedeeld door de referees. Totdat Jonne de Bonth wegens een late hit tegen een game misconduct opliep. Daarna zouden de strafbanken bijna tot het einde van de wedstrijd gevuld blijven. Ondanks de vijf minuten powerplay voor Erfurt na de straf tegen de Bonth, was het de thuisploeg die tot scoren kwam. Diego Hofland voltooide zijn hattrick in de 55e minuut. Daarna viel de ene na de andere straf voor Erfurt en liep de frustratie hoog op bij de bezoekers. Tilburg profiteerde optimaal en liep via twee powerplaygoals uit naar 7-1. De doelpunten kwamen op naam van Giovanni Vogelaar en Raymond van der Schuit.

Zondag volgt de tweede wedstrijd waarin Tilburg zich bij winst kwalificeert voor de halve finales in de Oberliga Nord. Mocht Erfurt zondag winnen, dan volgt dinsdag het derde en beslissende duel in Tilburg.

In de overige kwartfinales in de Oberliga Nord kreeg Hannover Indians een reglementaire 5-0 nederlaag toegedeeld tegen Herner EV vanwege een positief geteste speler bij de Indians. Crocodiles Hamburg versloeg Icefighters Leipzig met 3-1 en Hannover Scorpions was te sterk voor Rostock Piranhas.