Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Trappers wint eerste wedstrijd ruim

Trappers wint eerste wedstrijd ruim

Max Hermens had twee goals en een assist in de 5-1 zege voor Tilburg Trappers op Selber Wölfe in het eerste duel in de kwartfinaleserie van de Oberliga-play-offs.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

In de eerste ronde van de play-offs liet Tilburg Trappers zich onverwacht de kaas van het brood eten door de nummer tien van de Oberliga Süd, die met stug ijshockey voor een daverende verrassing zorgden in Stappegoor. Hoewel het verschil tussen de regerende kampioen en de uitdager uit Selb lange tijd niet heel groot was deze vrijdagavond, leek de kans op een nieuwe thuisnederlaag voor Tilburg nooit groot.

De ploeg van coach Bohuslav Subr kwam al vroeg in het duel met een man meer op het ijs te staan en via Reno de Hondt kwam Tilburg op voorsprong. Met die wind in de rug kon Trappers rustig op zoek naar meer goals, hoewel Ian Meierdres af en toe ook wel in actie moest komen. Het was uiteindelijk vier minuten na de eerste pauze Jordy Verkiel die de Tilburgse voorsprong verdubbelde.

Tilburg Trappers Selber Wölfe 2019 Kevin Bruijsten

Zoals zo vaak sinds de entree van Tilburg op het derde niveau in Duitsland kon Trappers daarna in de derde periode het verschil maken. Een dubbelslag van Max Hermens met twee goals in dertien seconden en een powerplaygoal met twee man meer op het ijs van Giovanni Vogelaar zette Trappers op een onverwoestbare 5-0 voorsprong.

De shutout van Ian Meierdres, hij maakte achttien saves in de wedstrijd, werd uiteindelijk door Landon Gare voorkomen. De zoon van een Nederlandse vader Noah Nijenhuis had een assist op deze treffer. Zondag staan beide teams opnieuw tegenover elkaar, dan in Selb.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum