IMG 7957

14 december 201807:47

Trappers wint na comeback negende op rij

Tilburg Trappers moest in eigen huis donderdagavond een 2-4 achterstand wegwerken tegen Saale Bulls Halle. Uiteindelijk kwam het allemaal goed en scoorde Danny Stempher het beslissende penaltyshot dat de Nederlandse deelnemer aan de Oberliga Nord de negende zege op rij bezorgde.

In de openingsfase van de wedstrijd leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de manschappen van coach Bohuslav Subr. Voor bijna 2300 toeschouwers opende Brock Montgomery de score na ruim drie minuten spelen en was het Max Hermens die enkele minuten later de Tilburgse voorsprong verdubbelde. Voor het einde van de periode keek Tilburg echter toch tegen een achterstand aan.

Michal Schön zorgde namens de nummer zes van de Oberliga Nord voor de aansluitingstreffer en vervolgens sloeg Chris Francis twee keer toe, waaronder een powerplaygoal in de slotminuut van de periode na een straf tegen Ryan Collier wegens boarding. Halverwege het duel maakte de 31-jarige Tsjechische Duitser Schön, hij speelde ooit een seizoen in de DEL voor Hamburg en is al zeven jaar een vaste waarde in de ploeg van Halle, er zelfs 2-4 van.

Zoals zo vaak sinds de overstap van Tilburg naar de Oberliga heeft de ploeg de capaciteit om in het laatste deel van de wedstrijd extra gas te geven en een achterstand weg te werken. Heel makkelijk ging dat echter niet tegen het stugge Halle. Nog voor het einde van de tweede periode had Reno de Hondt weliswaar voor de 3-4 gezorgd, maar voor de gelijkmaker moesten de fans wachten op een straf tegen Jan Niklas Pietsch wegens een te hoog geheven stick. Jordy van Oorschot profiteerde van de situatie met een man meer om de gelijkmaker te scoren.

Daar bleef het qua doelpunten echter bij en Trappers moest het daarom op penaltyshots doen. Het leverde de club de negende zege op rij en de 31e winstpartij in eigen stadion op rij op.

Foto's: Arie Leeuwestein