Trappers vs Falken 2017 Parker Bowlers schaatst

27 oktober 201723:24

Trappers wint ook in Herne

Tilburg Trappers blijft goed op dreef in de Oberliga Nord. Trappers won de lastige uitwedstrijd tegen Herner EV met 2-7. Parker Bowles scoorde viermaal voor de regerend kampioen.

Herner EV was dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis. De ploeg moest het vanavond wel doen zonder Stephan Kreuzmann. De oud-speler van Nijmegen moest toekijken vanwege een schorsing.

De gevaarlijke eerste lijn van Herne bracht de thuisploeg na drie minuten nog wel op voorsprong. Ex-Trapper Brad Snetsinger zorgde voor de assist op de openingstreffer van Aaron McLeod. Lang kon Herne niet genieten van de voorsprong. 67 seconden later stond het namelijk al 1-2 voor Trappers na goals van Parker Bowles en Reno de Hondt.

Dat duo stal vanavond de show in Herne. Bowles was uiteindelijk goed voor vier goals en Ă©Ă©n assist. De Hondt pakte ook vijf punten met twee goals en drie assists. Dankzij de scoringsdrift van dit duo liep Tilburg in de eerste periode nog verder uit naar 1-4.

In de tweede periode scoorde Trappers nog tweemaal en kreeg het alleen een tegentreffer te verwerken na een penaltyshot voor Herne dat benut werd door Spitzner.

Captain Ivy van den Heuvel zorgde in de laatste minuut van de wedstrijd voor het slotakkoord door de 2-7 binnen te schieten.

Zondag topper in Stappegoor

Elders in de Oberliga won Leipzig thuis met 5-2 de topper tegen FĂĽchse Duisburg. Trappers gaat nu aan de leiding met 24 punten. Leipzig volgt op Ă©Ă©n punt achterstand. Zondagmiddag ontmoeten beide teams elkaar in Stappegoor. Duisburg blijft op de derde plek staan met 20 punten.