Trappers vs Regensburg 2018 02

23 maart 201823:06

Door Joep Meijsen

Trappers wint ook tweede wedstrijd

Tilburg Trappers heeft ook de tweede wedstrijd tegen Regensburg gewonnen. De ploeg van Bohuslav Subr was in Beieren met 2-4 te sterk voor de lokale Eisbären. Brock Montgomery had een goal en een assist.

Tilburg Trappers vertrok donderdag al naar Beieren. De ploeg reist net als vorig seizoen ruim op tijd naar uitwedstrijden zodat spelers uitgerust kunnen beginnen aan de wedstrijd. Tilburg moest er net als afgelopen woensdag hard voor werken, maar pakte uiteindelijk de overwinning. De ploeg heeft nu aan winst zondag genoeg om zich voor de halve finale van de play-offs te plaatsen.

Regensburg was uitgelopen voor het duel met de Nederlandse ploeg. In de met 3500 toeschouwers gevulde Donau-hal had Trappers een empty netgoal van Montgomery nodig om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Het team van de coach van het jaar in de Oberliga, Subr, en de goalie van het jaar, Ian Meierdres, stond echter nooit achter in de wedstrijd en greep al in de openingsfase via goals van Mitch Bruijsten en Giovanni Vogelaar ruim de leiding, al zorgde Tomas Gulda nog wel voor de aansluitingstreffer.

Met nog twaalf minuten te spelen in het duel was het Danny Stempher die Trappers op 1-3 bracht. Maar Regensburg liet voor de tweede keer in de serie zien dat de ploeg voldoende inhoud heeft om drie periodes mee te spelen met Tilburg. Met hun goalie al van het ijs was het Benjamin Kronawitter die voor de aansluitingstreffer zorgde.

De tweede keer dat de ploeg de goalie van het ijs haalde was echter minder succesvol. In plaats van de gelijkmaker, volgde de treffer van Montgomery.