Duisburg Trappers Friendly de Hondt 09 2017

18 november 201700:07

Door Joep Meijsen

Trappers wint topduel van Scorpions

Tilburg Trappers heeft het topduel in de Oberliga tegen het dit seizoen sterk spelende Hannover Scorpions in eigen huis met 3-1 gewonnen. Reno de Hondt had twee goals voor de regerende kampioen in de Oberliga.

Pas Ă©Ă©n keer dit seizoen verloor Tilburg een wedstrijd en dat was in het openingsweekeinde van het seizoen tegen Hannover Scorpions. De fusieclub kent sowieso een sterk seizoen en bevindt zich met 28 punten nu op de vierde plaats van de ranglijst in de Oberliga SĂĽd. Voor Tilburg is het de volgende in een reeks overwinningen die nu al vanaf het tweede speelweekeinde in oktober duurt.

Het duurde tot voorbij de helft van de ontmoeting voordat de ban gebroken werd. Reno de Hondt opende namens de Brabantse formatie de score. Omdat Sascha Blank twaalf minuten voor tijd de ploegen op gelijke hoogte bracht, moest Tilburg in de slotfase aan de bak om de winst binnen te slepen. Met nog minder dan drie minuten te spelen scoorde De Hondt met zijn tweede van de avond de winnende treffer. Met een goal in het lege net bevestigde Kevin Bruijsten daarna de Tilburgse winst.

De belangrijkste uitdager van Trappers dit seizoen, Icefighter Leipzig, was vrijdag met 2-4 te sterk voor Herner EV. Florian Eichelkraut had twee goals en een assist voor de ploeg uit de geboortestad van prins Bernhard. Ook Hannover Indians handhaafde zich in de top van de ranglijst met een overwinning na een shootout tegen De Rostock Piranhas.

De altijd beladen derby tussen Duisburg en Essen werd vrijdag voor 1950 toeschouwerd met 4-6 gewonnen door Moskitos. Ex-Trapper Kyle DeCoste had een goal en twee assists, net als Julien Pelletier. Bij Duisburg nam Raphael Joly drie goals voor zijn rekening. Hamburg Crocodiles won met 1-7 bij Harzer Falken, Salle Bulls Halle was met 9-3 te sterk voor Timmendorfer Strand.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn