Trappers Scorpions Oberliga De Hondt 10 2017

15 februari 201922:23

Trappers wint topper tegen Scorpions

Tilburg Trappers won vrijdagavond de topper tegen Hannover Scorpions. Na een comeback van Scorpions in de derde periode, won Trappers alsnog in de slotfase met 5-3.

Aan het begin van de wedstrijd leek Tilburg even op weg naar een makkelijke zege. Trappers kreeg al snel een powerplay en dat leverde al de nodige mogelijkheden op. Na het verstrijken van de powerplay scoorde Ivy van den Heuvel na bijna zeven minuten met een geplaatst schot de 1-0.

Nog geen twee minuten later verdubbelde Danny Stempher de voorsprong voor de koploper. Scorpions, nummer twee van de ranglijst, kwam tijdens de eerste Duitse powerplay op het scorebord. Topscorer Patrick Schmid schoot raak met een hard afstandsschot.

In de tweede periode ging het redelijk gelijk op in een volgepakt Stappegoor. Max Hermens gaf Trappers in de 35e minuut opnieuw een marge van twee goals. Hermens reageerde attent door de puck vlak voor de neus van goalie Mathis op te pikken en daarna in het doel te werken.

De 3-1 voorsprong voor Tilburg bleef enige tijd op het bord staan. In de derde periode maakte de levensgevaarlijke eerste lijn van Hannover hun reputatie weer waar. Na acht minuten scoorde Björn Bombis shorthanded de aansluitingstreffer. Bombis ging alleen op Meierdres af en schoot in twee instanties raak. Anderhalve minuut later volgde ook nog de gelijkmaker van Scorpions. Wilkins kon haast ongehinderd aanleggen waardoor Meierdres redding moest brengen. De rebound was daarna een prooi voor Patrick Schmid: 3-3.

Max Hermens kreeg een aantal minuten daarna een enorme kans op de 4-3 maar wist die niet te verzilveren. De jonge aanvaller nam daarna wraak door de beslissende assist te geven op de vierde Tilburgse goal.Hermens zag zijn eerste pass nog geblokt worden, maar daarna vond Hermens de vrijstaande Stempher die zijn tweede goal van de avond scoorde. Tijdens de volgende shift van deze lijn was het weer dit duo dat succesvol was. Hermens was opnieuw de aangever en Stempher voltooide zijn hattrick nadat zijn inzet via een Duitse stick in het net verdween.

Met de 5-3 overwinning heeft Trappers de koppositie nog steviger in handen. De voorsprong op Scorpions bedraagt nu tien punten.

Elders in de Oberliga Nord won Duisburg de beladen derby tegen Essen. Diego Hofland was met twee treffers erg belangrijk in de 3-5 zege van Duisburg.