Al Til Ess 20191226 107

26 december 201921:46

Door Joep Meijsen

Trappers wint van Essen

Mickey Bastings en Kevin Bruijsten namen ieder twee goals en twee assists voor hun rekening in de 7-4 zege voor Trappers tegen Essen Moskitos.

Tilburg liep via goals van Jonne de Bonth, Mickey Bastings en Kevin Bruijsten binnen negen minuten uit naar een 3-0 voorsprong, maar zag Essen daarna de stand weer keurig gelijktrekken, waarbij de 3-3 in de openingsfase van de tweede periode werd gescoord. Florian Kraus scoorde twee van de treffers.

Met een powerplaygoal zette Kevin Bruijsten Trappers halverwege het duel opnieuw op voorsprong, maar via Marc Zajic was het elf seconden later opnieuw gelijk. Weer veertig seconden later was het Diego Hofland die Tilburg definitief op voorsprong zette. In de slotfase scoorde Jonne de Bonth zijn tweede en deed Mickey Bastings hetzelfde om de uitslag een ruimer aanzicht te geven.

Op de ranglijst blijft Trappers twee punten achter Herne staan, met wel twee wedstrijden minder gespeeld. Herne won met 4-3 van Duisburg. Crocodiles Hamburg won de topper tegen Halle met 6-3, waardoor de ploeg uit de havenstand nu de derde plaats op de ranglijst vast in handen heeft.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Delen