Trappers vs kemphanen 121012

13 oktober 201207:50

Trappers wint weer na shootout

Tilburg Trappers heeft de tweede overwinning van het seizoen te pakken. De Tilburgers hadden wel een shootout nodig om Eindhoven Kemphanen te verslaan. Josh Prudden was de man van de wedstrijd met drie treffers.

Eindhoven Kemphanen leek lang op weg naar een enorme stunt, maar kon de overwinning net niet over de streep trekken. In de voorbereiding ging Eindhoven nog tweemaal flink onderuit tegen Trappers in de strijd om de Brabant Cup. Daar was vanavond geen sprake van in Stappegoor. Tilburg begon nochtans sterk aan de wedstrijd, maar Kemphanen wist de beginfase te overleven zonder tegendoelpunt. Ook een Tilburgse powerplay leverde geen resultaat op. Na elf minuten kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong dankzij een goal van Wesley Hendriks. Vlak voor de pauze kwam Tilburg op gelijke hoogte. Josh Prudden benutte een rebound en passeerde de jonge goalie Deniz Mollen.

In de tweede periode pakte Eindhoven opnieuw een voorsprong. Vanuit een sterke verdediging kwam Eindhoven via doelpunten van Sean Muncy en Raymond van der Schuit op 1-3. Voor de pas 17-jarige van der Schuit was dit zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. Tilburg reageerde snel en kwam binnen drie minuten wederom op gelijke hoogte. Diederick Hagemeijer zorgde voor de aansluitingstreffer en Nick de Ruijter voor de gelijkmaker: 3-3. De Ruijter veroverde de puck zelf en soleerde daarna richting Mollen. Met een hard schot liet de Ruijter de Eindhovense goalie kansloos.

Kemphanen bleef rustig ondanks de twee snelle tegengoals en sloeg zelf terug tijdens de powerplay. Gregg Collins wist tweemaal te scoren met een Trapper op de strafbank, zodat Eindhoven de tweede pauze begon met een 3-5 voorsprong. Door deze twee treffers is Collins ook de voorlopige topscorer van Nederland met vijf goals en vijf assists.

De 1500 toeschouwers in Stappegoor zagen in de derde periode dat de voorsprong van Kemphanen lang stand hield. Pas vijf minuten voor tijd wist Josh Prudden het gat te verkleinen tot Ă©Ă©n doelpunt. Daarna leek een straf tegen Hank van Boxmeer voor opluchting te zorgen in het Eindhovense kamp, maar tijdens de powerplay gaat het alsnog mis. Prudden wist zijn derde doelpunt te produceren. Prudden schoot uit onmogelijke positie maar de puck verdween via de schaats van Mollen in het doel.

In de overtime vielen verder geen doelpunten, waardoor Tilburg voor de tweede keer dit seizoen een shootout moest ondergaan. Net als vorige week tegen Friesland Flyers, bleek Tilburg de sterkste in het nemen van de penalty shots. Don Nichols schoot het winnende penalty shot binnen.

Eindhoven blijft dankzij het punt op de eerste plek van de ranglijst. Kemphanen deelt de eerste plek met Friesland Flyers. Beide ploegen hebben zeven punten uit drie wedstrijden. Tilburg staat nu op de vierde plaats met vijf punten uit drie wedstrijden.