Hyc celeb vs trappers 1213

21 augustus 201308:10

Door Joep Meijsen

Tsjechische verdediger voor Herentals

Herentals breidt de selectie uit met de 25-jarige Tsjechische verdediger Patrik Prokop. De defense speelde afgelopen jaar in eigen land op het derde niveau.

Dat meldt de club. Prokop is een voormalige Tsjechische jeugdinternational met een verleden in Noord-Amerika. In 2008 speelde hij voor zijn land tijdens de wereldkampioenschappen voor junioren, terwijl hij eerder ook al op U17 en U18 niveau als international actief was.

De verdediger is afkomstig uit Ostrava, maar kreeg een belangrijk deel van zijn jeugdopleiding bij Vitkovice. Van daaruit stak hij de oceaan over voor een loopbaan in de QMJHL, de hoogste jeugdliga in onder meer Quebec. Daar speelde hij in totaal 215 wedstrijden voor Shawinigan, Gatineau en Drummondville, waarin hij twintig goals en 105 assists op zijn naam bracht. Twee keer werd hij kampioen van de liga en nam hij deel aan de eindstrijd om de Memorial Cup.

Prokop probeerde het daarna in de East Coast Hockey League, maar keerde in 2010 terug naar Europa, waar hij ging spelen in Polen voor Cracovia Krakow. Daarmee werd hij in 2010-11 Pools kampioen. Na twee seizoenen keerde hij terug naar eigen land, waar hij een deel van het seizoen voor Poruba in de derde divisie speelde. In 33 wedstrijden was Prokop daar goed voor acht goals en negen assists.

Na Evan Mosey en Craig Voakes is Prokop de derde buitenlandse versterking voor de Belgische deelnemer aan de Nederlandse competitie.