2011 0841

3 maart 202022:50

Door Joep Meijsen

Tuesday Roundup: Devils met forse zege naar vijfde plek

Select 4-U Nijmegen Devils heeft de 'uitwedstrijd' tegen Tilburg Trappers met liefst 1-17 gewonnen en eindigt daardoor op de vijfde plaats van de ranglijst.

Daarmee is het plaatje in de play-offs helemaal rond. Nummer drie Herentals speelt in de eerste ronde nu tegen nummer zes Leuven, terwijl nummer vier Luik de tegenstander van Nijmegen is komend weekeinde. De eerste wedstrijd in die serie wordt komende zaterdag gespeeld.

De wedstrijd tussen Trappers en Devils, vanwege ijstijd gespeeld in Nijmegen, kende na twintig minuten spelen al een 0-5 tussenstand, die daarna gelijkmatig werd uitgebreid. Het enige Trappers-doelpunt viel in de tweede periode en kwam van de stick van Jonas Steeno.

Voor Devils waren er veel punten te verdelen. Captain Levi Houkes scoorde de eerste twee treffers en kwam uiteindelijk op drie goals en vier assists uit. Nick de Jong scoorde zelfs vier keer, Branden Eden nam drie treffers voor zijn rekening, net als Wessel Copier. Kay Gielen, Jay Plamont, Jeffrey Melissant en Dylano Bijsterbosch pikten de overige goals op.

Archieffoto: IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

Delen