Trappers Crocodiles Oberliga van Oorschot skate 11 2017

5 november 201722:12

Twaalfde overwinning op rij voor Trappers

Tilburg Trappers blijft maar winnen in de Oberliga. De Tilburgers wonnen zondagmiddag van Hamburg Crocodiles voor de twaalfde maal op rij. Jordy van Oorschot zorgde voor de winnende treffer in overtime.

Daarmee won Tilburg dit weekend voor de tweede keer in extra tijd. Vrijdagavond was verdediger Ryan Collier de held in Hannover, in Stappegoor was die rol weggelegd voor verdediger Jordy van Oorschot.

Trappers leek een aantal keren op weg naar een nederlaag, maar toonde veel veerkracht. De ploeg van Bo Subr kwam wel op voorsprong in het eerste bedrijf via Kevin Bruijsten. Hamburg kwam snel langzij door een succesvol penalty shot van Norman Martens.

De 1-1 stand bleef lang op het bord staan totdat diezelfde Martens in de derde periode ook de tweede Hamburgse treffer scoorde. Via Mickey Bastings kwam Tilburg weer op gelijke hoogte. Acht minuten voor tijd moest Trappers opnieuw op jacht naar een gelijkmaker nadat Brad McGowan de 2-3 scoorde voor Crocodiles.

Wie anders dan Parker Bowles wist vier minuten voor tijd de 3-3 te produceren met zijn veertiende doelpunt van dit seizoen. Toch was het goalie Ian Meierdres die de overtime wist veilig te stellen voor Trappers. De goalie stopte in de 58e minuut een penalty shot. Daardoor kon Jordy van Oorschot al na 28 seconden in overtime de winnende treffer binnen schieten.

Concurrent Leipzig won met 0-4 in Rostock. Daardoor gaat Trappers nu samen met Leipzig aan de leiding met 33 punten. De twee ploegen uit Hannover volgen op de derde en vierde plek. Op de vijfde plek volgt Duisburg met 26 punten. De ploeg van Raphael Joly won met 3-6 van Erfurt. De Oranje-international scoorde tweemaal voor de FĂĽchse.

Foto's: Arie Leeuwesteijn.