Ed logos 200809

12 november 200800:00

Twee leiders in Eerste Divisie

Tilburg Trappers is de koppositie in de Eerste Divisie kwijtgeraakt. De Tilburgers gingen thuis verrassend onderuit tegen Amstel Tijgers. Concurrenten Den Bosch en Zoetermeer wonnen wel hun wedstrijden.

Tilburg Trappers - Amstel Tijgers

Amstel Tijgers begint op stoom te komen. Na de verrassende winst vorige week op Den Haag, wonnen de Amsterdamers dit keer in Tilburg. De ploeg van Arthur Pohlman werd versterkt door een aantal spelers uit het eerste team. Evander Hansen, Bryan Hoogenraad en Brent Janssen waren beschikbaar door het eredivisieloze weekeinde.

De Tilburgers kwamen halverwege de tweede periode weliswaar op een 2-0 voorsprong. Mickey Bastings en Deniz Mete wisten goalie Jacob van Duin te passeren. Vlak voor het einde van de tweede periode viel de belangrijke aansluitinstreffer voor Amsterdam. Calvin Pohlman scoorde zijn derde goal in vier wedstrijden.

Diezelfde Pohlman bracht Amsterdam aan het begin van de derde periode op gelijke hoogte. Uiteindelijk werd een straf tegen Tim Donders halverwege de periode de Tilburgers fataal. In de daaropvolgende powerplay wist Brent Janssen de game winning goal te maken. Door de tweede zege op rij, stijgt Amsterdam naar de zesde plek.

Zoetermeer Panters - GIJS Bears Groningen

Zoetermeer Panters blijft verrassend meedraaien in de top van de Eerste Divisie. Zoetermeer won dit keer met 6-5 van GIJS Bears Groningen. De wedstrijd leek na twee periodes al beslist te zijn maar de thuisploeg viel ver terug in de slotperiode. Na veertig minuten ijshockey stond er een comfortabele 5-1 voorsprong op het bord vor Zoetermeer.

In de derde periode maakten de Groningers het de thuisploeg nog behoorlijk lastig. Tien minuten voor tijd kwam Groningen terug tot 5-4 via een treffer van Danny Kerstholt en twee goals van Zahir Hup. Vier minuten voor tijd maakte Michel Tuyt een einde aan de Groningse comeback door in zijn eerste wedstrijd op dit niveau zijn eerste treffer te maken.

Danny Kerstholt wist nog in de slotfase zijn tweede treffer van de avond te noteren maar het leverde Groningen uiteindelijk niets op. Groningen blijft door deze nederlaag op de negende plaats, Zoetermeer staat met twaalf punten bovenaan in de Eerste Divisie.

HIJS Hokij Wolves - Smoke Eaters Geleen

Den Haag heeft zich hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Amstel Tijgers. Geleen was kansloos in De Uithof en mocht met een 10-4 nederlaag weer in de bus stappen. Na de eerste periode ging Den Haag met 2-0 aan de leiding door treffers van Jimmy Raats en Tony Demelinne. Beide spelers komen normaal uit voor de hoofdmacht van de Haagse ijshockeyvereniging.

In de tweede periode liep Den Haag eenvoudig uit naar een ruime 9-2 voorsprong. Uiteindelijk werd Willy Schut de topscoorder aan Haagse kant met drie goals.

Eindhoven IJsbrekers - Red Eagles Den Bosch

Den Bosch won de Brabantse derby tegen Eindhoven. In de Lichtstad won Red Eagles gemakkelijk met 1-8. Brian de Winter en Huub Verdonschot waren het meest trefzeker voor Den Bosch met ieder twee treffers. Michael van Rijswijk vierde een persoonlijke feestje door zijn eerste treffer in de Eerste Divisie te noteren. Bart Donders redde de Eindhovense eer door het enige doelpunt te maken voor de thuisploeg. Diezelfde Donders mocht overigens na een vechtpartj met Michal Rybar vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.

Den Bosch staat door de winst samen met Zoetermeer aan kop. Op basis van het doelsaldo mogen de Bosschenaren zich weer koploper noemen.

Heerenveen Flyers - Dordrecht Lions

Het blijft een moeilijk seizoen voor Heerenveen Flyers. Ook de wedstrijd tegen Dordrecht ging kansloos verloren. Lions won met 0-10 in Thialf. De wedstrijd was na de eerste periode al beslist met een 0-6 voorsprong voor de bezoekers. Don Galjaard viel op door een onvervalste hattrick in de eerste twintig minuten.