Kemphanen ijsbaan fisheye 1112

29 september 201620:06

Door Joep Meijsen

Twee nieuwe imports voor Kemphanen

Marek Pitka, Danielius Nomanovas en Angelo van Hulten versterken team

Eindhoven Kemphanen heeft twee imports toegevoegd aan de selectie. Het gaat om de 22-jarige Slowaak Marek Pitka en de 20-jarige Litouwer Danielius Nomanovas. Ook keert Angelo van Hulten terug bij de ploeg.

Daarmee heeft Kemphanen naar eigen zeggen de selectie voor het komende seizoen compleet. De beide buitenlanders werden gekozen na een tryout de afgelopen periode. Pitka is een verdediger die vorig jaar nog een deel van het seizoen in eigen land op het hoogste niveau speelde bij Poprad, de club uit de stad waar hij werd geboren. Hij speelde echter het grootste deel van het seizoen op het tweede niveau bij Presov. Pitka moet de ploeg zowel in defensief als opbouwende zin beter gaan maken.

Danielius Nomanovas

Met de 20-jarige Nomanovas trekt Kemphanen zelfs een Litouwse international aan. De aanvaller uit Vilnius speelde twee jaar geleden op het WK in Eindhoven zelfs tegen Oranje. Tijdens dat kampioenschap kwam hij zelfs tot twee goals en een assist in de vijf wedstrijden. Hij is ook een veelvuldig jeugdinternational voor zijn land. Vorig jaar speelde hij in zowel de Witrussische als de Letse competitie.

Coach Willem van de Kraak is bijzonder in zijn nopjes met de aanwinst. 'Danielius is niet alleen een zeer verfijnde aanvallend ingestelde speler, maar is ook altijd effectief in de omschakeling naar zijn verdedigende taken. Hij speelt nu met de gebroeders Mike en Nick Verschuren en hij past hier perfect in. Deze lijn gaat veel rendement opleveren aankomend seizoen.'

Angelo van Hulten

De inmiddels 28-jarige Angelo van Hulten keert na een onderbreking terug naar Eindhoven. Hij is de vierde speler die de overstap maakt vanuit het gestopte Turnhout naar Eindhoven. Vorig jaar speelde hij tien wedstrijden waarin hij een goal en twee assists voor zijn rekening nam.