Nl vansloun skate 2010

26 augustus 201213:41

Door Joep Meijsen

Twee spelers weg bij Oranje

Akim Ramoul en Lars van Sloun zijn gisteren vertrokken bij het Nederlands team uit onvrede over beslissingen van bondscoach Larry Suarez. Nederland speelt derhalve de wedstrijd tegen Team Canada zonder het tweetal.

Het vertrek van de twee spelers wordt door bondscoach Larry Suarez zelf bevestigd tegenover IJshockey.com. 'Laat ik vooropstellen dat ik beide spelers respecteer en enorm waardeer. Maar als ze een probleem met mij hebben of met mijn beleid dan kan het niet zo zijn dat je midden in een toernooi als dit opstapt. Dan moet je maandag een afspraak maken om met mij om te tafel te gaan zitten om het uit te praten. Het is de mentaliteit van een verliezer om zo op te stappen.'

Bronnen rond de spelers melden dat er frustraties leven over het selectiebeleid van Suarez en het niet gelijk behandelen van verschillende spelers. Technisch directeur Theo van Gerwen van de ijshockeybond vertelde IJshockey.com eerder dat na het Olympische kwalificatietoernooi over de toekomst van Suarez als bondscoach wordt gesproken.

Oranje verloor gisteren de eerste wedstrijd van de Amsterdam Ice Hockey Cup met 3-1 van Krefeld. Van Sloun kwam in actie tijdens de wedstrijd, Akim Ramoul zou in de zondagwedstrijd spelen. Nederland speelt zondag om 15.00 uur tegen Team Canada om de derde plaats. De betroffen spelers waren niet beschikbaar voor commentaar of zagen daarvan af.