Kemphanen logo 2008

25 september 201320:14

Door Joep Meijsen

Tweede Belg completeert Kemphanen

Eindhoven Kemphanen heeft de vijfde en laatste importpositie voor het komende seizoen gevuld. Het gaat om Don Geerts, die vorig seizoen nog uitkwam voor Herentals.

Geerts is na Niels Oerlemans de tweede Belg in de selectie van Josh Mizerek, maar Oerlemans speelde in de jeugd voldoende wedstrijden in Nederland om volgens de regels van het Licentiereglement niet als import te tellen. De andere vier buitenlanders in het team van Kemphanen zijn afkomstig uit Letland.

De nieuwe aanwinst is 26 jaar oud en afkomstig uit Geel. Afgelopen jaar had hij een goal en twee assists in 24 wedstrijden voor Herentals. Het jaar ervoor zeven goals en zes assists in twintig wedstrijden voor Turnhout in het deel van het seizoen dat White Caps nog uitkwam in de Nederlandse competitie. Geerts is ook al jaren een vaste keuze in de Belgische nationale ploeg.

'Don maakte een ijzersterke indruk tijdens zijn eerste optreden. Niet alleen in de aanval, maar ook zijn bijdrage in verdedigend werk is iets wat hard nodig blijkt voor dit team. Bovendien hebben we een jonge ploeg, dus een sterke speler is zeker een aanwinst', aldus technisch bestuurslid Nico van Galen Last over de nieuwste Kemphaan.