WK2018 Australie Belgie 07

24 april 201815:49

Door Remco

Tweede nederlaag voor Belgische ploeg

Belgiƫ heeft ook de tweede wedstrijd op het WK in Tilburg verloren. De Australische ploeg was met maar liefst 6-0 te sterk. Cameron Todd scoorde tweemaal voor Australiƫ.

De wedstrijd begon dramatisch voor Belgiƫ. Josef Rezek haalde de puck knap uit de lucht na een lange pass van Jamie Woodman. Na de geweldige controle van Rezek wist de aanvaller ook goalie Mike Jansen te kloppen. Daarna kwamen de Belgen wel beter in de wedstrijd, het leverde echter geen treffer op.

Ook aan het begin van de tweede periode kwam Australiƫ tot scoren. Voormalig speler van Chiefs Leuven, Wehebe Darge scoorde tijdens een powerplay. Tot overmaat van ramp verloor Belgiƫ ook nog aanvaller Brian Kolodziejczyk met een polsblessure. Via Tesarik kwam Australiƫ in de 36e minuut op 3-0.

In de laatste periode liep Australiƫ verder uit naar 6-0. Cameron Todd scoorde tweemaal en ook de in Zweden geboren verdediger Per Goransson scoorde zijn tweede van het toernooi. Daarmee staat Australiƫ voorlopig bovenaan met zes punten uit twee wedstrijden.