Oranje NVT Slovenie WK2018 screenshot

1 april 201822:21

Door Remco

Tweede zege voor Oranjevrouwen

Het Nederlands vrouwenteam heeft in het Sloveense Maribor de tweede zege geboekt tijdens het WK Division IIA. Tegen het zwakke Slovenië werd het slechts 2-1 voor Nederland.

Het gastland Slovenië had op de eerste speeldag al een belangrijke overwinning binnengehaald. De Sloveense vrouwen wonnen met 6-0 van Mexico en maakten daarmee een reuzenstap richting lijfsbehoud. Tegen Nederland kwam Slovenië er niet aan te pas. Een oppermachtig Oranje was op alle fronten superieur maar de ploeg van Joep Franke vergat te scoren. Uiteindelijk zou Nederland tot 55 schoten komen terwijl Slovenië bleef steken op 12 schoten.

De eerste tien minuten van de wedstrijden leken op een powerplay. Slovenië had alle moeite om de puck uit het eigen verdedigingsvak te krijgen. Na tien minuten viel dan ook de verdiende openingstreffer. Julie Zwarthoed vond de vrijstaande Zoë Barbier voor het Sloveense doel: 1-0.

Ondanks het overwicht van Nederland, had het bijna nog 1-1 gestaan aan het einde van de eerste periode. Tijdens een Nederlandse powerplay kon Sara Confidenti alleen af gaan op goalie Nadia Zijlstra nadat Confidenti de puck had veroverd op Kayleigh Hamers in de neutrale zone. Zijlstra had echter een geweldige save in petto om de gelijkmaker te voorkomen.

In de tweede periode was het Nederlandse overwicht zo mogelijk nog groter. Kans op kans was echter niet besteed aan Oranje. Alleen Kayleigh Hamers wist te scoren. De verdedigster van het Zweedse SDE scoorde tijdens een powerplay door de puck in de rechterbovenhoek te mikken voor de 2-0. Ook in deze tweede periode dook de Sloveense Confidenti een paar keer gevaarlijk op voor Zijlstra. De goalie van Leeuwarden Capitals bleek echter weer te sterk voor Confidenti.

Door het uitblijven van Nederlandse treffers werd het zowaar nog even spannend in de derde periode. Negen minuten voor tijd wist Confidenti eindelijk Zijlstra te passeren. Gelukkig voor Nederland bleef het bij die enige treffer en was Slovenië niet in staat om de gelijkmaker te forceren.

Morgen mag Nederland genieten van een rustdag. Na twee speeldagen staat Nederland samen met de Britse vrouwen op zes punten. Dinsdag speelt Nederland de derde wedstrijd om 13.00 uur tegen Australië.