7 april 200600:00

U18 grijpt naast promotie

Het Nederlands team onder 18 jaar speelt ook het komende seizoen op het niveau Division II. De ploeg van bondscoach Henry Stoer verloor de sleutelwedstrijd tegen de junioren van Italië met 0-2, waardoor de promotiekansen verkeken zijn.

Oranje schoot in totaal 25 keer op het doel van de Italiaanse doelman Massimo Camin, drie keer meer dan de Italianen. De Nederlandse goalie Ian Meierdres moest echter twee keer capituleren, zodat het gehoopte succes niet tot stand kwam voor de Nederlandse junioren.

Oranje had de eerste drie wedstrijden in het toernooi gewonnen, evenals gastland Italië. De winnaar van dit onderlinge duel zou dus zo goed als zeker zijn van de winst in het toernooi. Via Florian Wieser kort voor het einde van de eerste periode en Markus Gander na iets meer dan de helft van de ontmoeting won Italië de wedstrijd met 0-2.

De laatste minuten van de wedstrijd moest scheidsrechter Vladimir Baluska nog een aantal keren handelend optreden, waarbij Steve Mason van Oranje en Thomas Erlacher van Italië beiden tegen in totaal 25 strafminuten opliepen. Diederick Hagemeijer liep ook nog tegen een dubbele straf op wegens roughing.

Oranje sluit het toernooi af met een wedstrijd tegen Spanje.