14 maart 200500:00

Door Joep Meijsen

U18 jaagt op promotie

Het Nederlands Team onder 18 jaar speelt vanaf vandaag het wereldkampioenschap. Plaats van handeling is Kohtla-Jarve in Estland en het doel lijkt promotie naar Divisie I.

De selectie van de bondscoaches Henri en Johan Stoer bevat een aantal bekende namen uit de eredivisie. Tony Demelinne laat de play-offs van zijn club Amsterdam schieten voor het wk, terwijl Kevin Bruijsten het hele seizoen voor Nijmegen Emperors uitkwam.

Twee spelers uit de selectie spelen in het buitenland. Het gaat daarbij om Timothy Gerritsen en Steven Mason, die beiden voor de Penguine in Duitsland uitkomen. Laatsgenoemde is inderdaad de zoon van, terwijl eerstgenoemde uit Nijmegen afkomstig is. Een andere min of meer bekende naam in de selectie is die van doelman Ian Meierdres, die zelfs al een keer met het grote Oranje op stap is geweest tijdens het Eurochallenge toernooi in Slovenië.

Meierdres is afkomstig van Tilburg Trappers, de hofleverancier in de selectie, waarbij oud-international Jan Bruijsten mee is als goalie-trainer. De meeste van de Tilburgse spelers kwamen het afgelopen seizoen uit voor het B+-team dat kampioen van Nederland werd, voor het team van Trappers in de Eerste Divisie en tijdens de Challenge Cup voor het eerste team van Trappers.

Oranje treft vanavond als eerste op de leeftijdsgenoten uit Servië en Montenegro. Voor morgen staat de ontmoeting met Zuid-Afrika op het programma, terwijl donderdag Zuid-Korea de tegenstander is. De wedstrijden tegen Estland op vrijdag en Spanje op zondag rondden het toernooi af voor de beste Nederlandse spelers onder achttien jaar.

Gezien de tegenstanders en de aanwezige spelers in de selectie van Nederland, lijkt Oranje op jacht te kunnen naar promotie. Daarmee zou de U18 op hetzelfde niveau komen als de senioren van Oranje. Spanje en Estland lijken op het eerste gezicht de voornaamste obstakels op weg naar promotie.

IJshockey.com gaat de wedstrijden van de U18 uitgebreid volgen.

Selectie Oranje U18

Meierdres, IĂ€n<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

G

Tilburg

Idzenga, Sjoerd

G

Heerenveen

Donders, Tim

D

Tilburg

Lieshout van, Lars

D

Tilburg

Lieshout van, Max

D

Tilburg

Oorschot van, Jordy

D

Zoetermeer

Oosterwijk, Jeroen

D

Groningen

Schiedon, Jeffrey

D

Tilburg

Wijnen, Rick

D

Nijmegen

Bommezijn, Marco

F

Tilburg

Broek v/d, Jeroen

F

Tilburg

Bruijsten, Kevin

F

Nijmegen

Demelinne, Tony

F

Amsterdam

Gerritsen, Timothy

F

Krefeld

Hagemeijer, Diederick

F

Tilburg

Heuvel v/d, Ivy

F

Tilburg

Kraan, Andreas

F

Tilburg

Mason, Steve

F

Krefeld

Rode, Duncan

F

Goningen

Sijbesma, Sjoerd

F

Groningen